Witam, pisz? do was z pro?b? o pomoc z g?ry m?wi? ?e nie bardzo znam si? na LUA i mySQL ale to nie znaczy ?e nie chc? si? douczy?. problem jest taki:
Jako pierwsza osoba stworzy?em konto w grze ... wszystko okey ?adnie dzia?a przypisuje prawka itp niby dobrze podpi??em pod mysql ale teraz problem, ?adna nast?pna osoba nie mo?e si? zalogowa? , w panelu wyskakuje problem "Ten nick jest ju? w grze" komunikat wyskakuje niezale?nie jaki nick wpisze osoba.
Dodam te? to ?e jak wyjde to osoba mo?e wej?? ale w tedy Ja nie mog?. ponad to sprawdzaj?c czy dzia?a prawojazdy zda?em egzamin kat.B i ka?dy kto si? zaloguje ma zdane kat.B nie rozumiem o co chodzi
Da si? to jako? zrobi? ? Z g?ry dziekuje za odpowied? ,za??czam DebugScript3
No to mo?e zacznij od eliminowania wszystkich b??d?w, ?eby potem mie? wszystkie czarno na bia?y.
Po to ten debugscript zosta? stworzony, ?eby eliminowa? wszelkie b??dy.
Mo?e przypisujesz kontom taki sam numer identyfikacyjny i wykrywa ten sam numer ju? w grze.
W?a?nie pisa?em ?e nie za bardzo ogarniam lua i bez pomocy tego nie wyeliminuje bo wpisa?em debuscript 3 przy logowaniu z reszt? za??czy?em screen z b??dami ale co mi po tym jak nie rozumiem o co tam chodzi , prosze je?eli Ty albo kto? chcia?by mi pom?c to ogarn?? to b?d? wdzi?czny bo tylko ten panel blokuje mi serwer.
Co do przypisywania numer?w ident. , nic nie przypisywa?em wgra?em skrypty , baze mysql podpi??em i zalogowa?em si? , mi si? uda?o kolega ju? nie m?g? tak jak pisa?em ale w mysql w tabelce "pystories_logs_login" pokazuje graczy kt?rzy stworzyli konto, w [name] jestem Ja w nawiasie (0) i m?j znajomy w nawiasie za nickiem r?wnie? (0) , mo?e to jest to ID ale Ja nic nie przypisywa?em jak ju? to skrypt to przypisuje , pytanie jak to zmieni? w skrypcie ?eby dla ka?dego gracza generowa? nowe ID w mysql wiem ?e nie odwalicie za mnie roboty ale chocia? pokierujcie mnie tak ?ebym jako laik to zrozumia? i naprawi? zale?y mi na tym nie ukrywam.
++ Zmieni?em znajomemu ID w MYsql z 0 na 1 i fakt zalogowa? si? mia?e? raj? ale powiedz mi jak mo?na to w skrypcie zmieni? ?eby skrypt sam to robi?
Ostatnio zmieniony przez Tokio 2020-02-07, 01:22, w całości zmieniany 1 raz
Zrobione pomog?o dzi?ki! Ale pojawiaj? si? kolejne problemy /b do banowania i /k do kickowania nie dzia?a w dodatku w pliku .sql jest wpis do tworzenia tabeli pystories_ban ale na stronie w mysql jej nie tworzy. sporo bug?w
Prawdopodobnie nie masz wpisanego zasobu admina do acl.
Poprostu music wpisa? nazw? zasobu w kt?rym znajduj? si? te komendy do ACL Admin czyli resource.nazwa skryptu