Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2020-02-06, 22:41

Tokio

Na forum: 2312 dni

Respekt: 50

Witam, pisz? do was z pro?b? o pomoc z g?ry m?wi? ?e nie bardzo znam si? na LUA i mySQL ale to nie znaczy ?e nie chc? si? douczy?. problem jest taki:

Jako pierwsza osoba stworzy?em konto w grze ... wszystko okey ?adnie dzia?a przypisuje prawka itp niby dobrze podpi??em pod mysql ale teraz problem, ?adna nast?pna osoba nie mo?e si? zalogowa? , w panelu wyskakuje problem "Ten nick jest ju? w grze" komunikat wyskakuje niezale?nie jaki nick wpisze osoba.

Dodam te? to ?e jak wyjde to osoba mo?e wej?? ale w tedy Ja nie mog?. ponad to sprawdzaj?c czy dzia?a prawojazdy zda?em egzamin kat.B i ka?dy kto si? zaloguje ma zdane kat.B nie rozumiem o co chodzi

Da si? to jako? zrobi? ? Z g?ry dziekuje za odpowied? ,za??czam DebugScript3

DebugScript3: https://imgur.com/JKbXXjn

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2020-02-07, 00:43

Wilq

Na forum: 4428 dni

Piwa: 739

Respekt: 1225,8

No to mo?e zacznij od eliminowania wszystkich b??d?w, ?eby potem mie? wszystkie czarno na bia?y.
Po to ten debugscript zosta? stworzony, ?eby eliminowa? wszelkie b??dy.
Mo?e przypisujesz kontom taki sam numer identyfikacyjny i wykrywa ten sam numer ju? w grze.

Wysłany: 2020-02-07, 01:07

Tokio

"Wilq" napisał/a:

No to mo?e zacznij od eliminowania wszystkich b??d?w, ?eby potem mie? wszystkie czarno na bia?y.
Po to ten debugscript zosta? stworzony, ?eby eliminowa? wszelkie b??dy.
Mo?e przypisujesz kontom taki sam numer identyfikacyjny i wykrywa ten sam numer ju? w grze.

W?a?nie pisa?em ?e nie za bardzo ogarniam lua i bez pomocy tego nie wyeliminuje bo wpisa?em debuscript 3 przy logowaniu z reszt? za??czy?em screen z b??dami ale co mi po tym jak nie rozumiem o co tam chodzi , prosze je?eli Ty albo kto? chcia?by mi pom?c to ogarn?? to b?d? wdzi?czny bo tylko ten panel blokuje mi serwer.

Co do przypisywania numer?w ident. , nic nie przypisywa?em wgra?em skrypty , baze mysql podpi??em i zalogowa?em si? , mi si? uda?o kolega ju? nie m?g? tak jak pisa?em ale w mysql w tabelce "pystories_logs_login" pokazuje graczy kt?rzy stworzyli konto, w [name] jestem Ja w nawiasie (0) i m?j znajomy w nawiasie za nickiem r?wnie? (0) , mo?e to jest to ID ale Ja nic nie przypisywa?em jak ju? to skrypt to przypisuje , pytanie jak to zmieni? w skrypcie ?eby dla ka?dego gracza generowa? nowe ID w mysql wiem ?e nie odwalicie za mnie roboty ale chocia? pokierujcie mnie tak ?ebym jako laik to zrozumia? i naprawi? zale?y mi na tym nie ukrywam.

++ Zmieni?em znajomemu ID w MYsql z 0 na 1 i fakt zalogowa? si? mia?e? raj? ale powiedz mi jak mo?na to w skrypcie zmieni? ?eby skrypt sam to robi?

Ostatnio zmieniony przez Tokio 2020-02-07, 01:22, w całości zmieniany 1 raz  

Wysłany: 2020-02-07, 01:18

Wilq

Zobacz czy masz parametr AUTO INCREMENT dla kolumny ID w bazie pystories_users. Obja?nienia znajdziesz w Google bez problemu.

Wysłany: 2020-02-07, 02:10

Tokio

"Wilq" napisał/a:

Zobacz czy masz parametr AUTO INCREMENT dla kolumny ID w bazie pystories_users. Obja?nienia znajdziesz w Google bez problemu.

Sprawdzi?em i chyba nie ma tego parametru , nick Profesor powtarza si? i ma dwa razy id 0

Podsy?am ss kodu i mysql

mysql: https://imgur.com/Dtz2hwU
kod: https://imgur.com/hB1c1q6

Debugscript m?wi o dbPoll linijka 18 o ile dobrze odczyta?em.

Wysłany: 2020-02-07, 11:51

Wilq

Przejd? do zak?adki 'Struktura' i zobacz czy w kolumnie 'Dodatkowo' masz AUTO_INCREMENT.

Wysłany: 2020-02-07, 15:23

Tokio

"Wilq" napisał/a:

Przejd? do zak?adki 'Struktura' i zobacz czy w kolumnie 'Dodatkowo' masz AUTO_INCREMENT.

Zrobione pomog?o dzi?ki! Ale pojawiaj? si? kolejne problemy /b do banowania i /k do kickowania nie dzia?a w dodatku w pliku .sql jest wpis do tworzenia tabeli pystories_ban ale na stronie w mysql jej nie tworzy. sporo bug?w

Wysłany: 2020-02-07, 15:53

Wilq

Nie chce tutaj spamowa?, napisz do mnie na dc (podpis).

Wysłany: 2020-02-07, 21:29

Loop

Inspektor

Na forum: 4289 dni
Nick w MP: Inspektor

Piwa: 201

Respekt: 130
Respekt: 130

"Tokio" napisał/a:

"Wilq" napisał/a:

Zrobione pomog?o dzi?ki! Ale pojawiaj? si? kolejne problemy /b do banowania i /k do kickowania nie dzia?a w dodatku w pliku .sql jest wpis do tworzenia tabeli pystories_ban ale na stronie w mysql jej nie tworzy. sporo bug?w

Prawdopodobnie nie masz wpisanego zasobu admina do acl.
Poprostu music wpisa? nazw? zasobu w kt?rym znajduj? si? te komendy do ACL Admin czyli resource.nazwa skryptu

Tagi: nikt :: nie :: może :: sie :: logować :: mną
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » LUA Odpowiedz do tematu