Od kilku dni m?cz? si? ze szlabanem, ogl?dam r??ne poradniki z szlabanem i bramami. Brama normalnie dzia?a a szlaban nie. Za pomoc zimne
To jest kod:
Brama = createObject (968, 1637.04, 1837.9, 10.69, 0, 0, 90)
function OtworzBrame ()
moveObject ( Brama, 1000, 1637.04, 1837.9, 10.69, 0, 0, 90 )
end
addCommandHandler("pro1", OtworzBrame )
function ZamknijBrame, 1000, 1637.04, 1837.9, 10.69, 0, 270, 90 )
end
addCommandHandler("prz1", ZamknijBrame )
Wejd? Sobie do map editora. Zmie? pozycj?, czy t? rotacj? za pomoc? tego panelu co edytujesz obiekt. Spisz Sobie pozycj?, czy t? rotacj? gdy szlaban jest otwarty, i gdy jest zamkni?ty.
Wysko?? i rotacja jest. Ma by? sama rotacja zamiast wysoko?ci?
Wejd? Sobie do map editora. Zmie? pozycj?, czy t? rotacj? za pomoc? tego panelu co edytujesz obiekt. Spisz Sobie pozycj?, czy t? rotacj? gdy szlaban jest otwarty, i gdy jest zamkni?ty.
Da? by? mi wz?r? Dopiero zaczynam i nie wiem gdzie da?.
Rotacja to 5, 6, 7 argument w createObject.
Czyli createObject (id_obiekt, pozycja_x, pozycja_y, pozycja_z, rotacja_x, rotacja_y, rotacja_z)
Wysko?? i rotacja jest. Ma by? sama rotacja zamiast wysoko?ci?
Da? by? mi wz?r? Dopiero zaczynam i nie wiem gdzie da?.
Rotacja to 5, 6, 7 argument w createObject.
Czyli createObject (id_obiekt, pozycja_x, pozycja_y, pozycja_z, rotacja_x, rotacja_y, rotacja_z)
Jest tam dalej rotacja teraz zauwa?y?em b??d w skrypcie poniewa? na zamkni?cie nie ma moveobject, aczkolwiek szlaban si? tworzy i zamyka ale otwrzy? si? ju? nie chce. Spr?buj? zrobi? jeszcze raz i dam zna?.
I rotacje tylko w createObject?
[ Dodano: 2018-11-17, 22:16 ]
A wiesz jak zrobi? szlaban na blip?