Witam, przychodz? do was z pewnym pytaniem. Licz? na wypowiedzi bardziej zaawansowanych os?b w LUA. Mianowicie, czy jest jaki? spos?b aby zablokowa? mo?liwo?? u?ywania zewnetrzych program?w typu clicker czy macro? Mta posiada AC na niekt?re programy, ale spora ilo?? z nich dzia?a. Posiadam r?wnie? skrypt na czasowe przepisywanie wygenerowanego kodu. Je?li macie jakie? pomys?y jak dodatkowo zabezpieczy? si? przed tym, to piwko mog? postawi? ^^
Teoretycznie podchodz?c do tematu to w autoclickerze czas mi?dzy klikni?ciami jest taki sam, wi?c co gdyby w sprawdzi? czas mi?dzy kolejnymi klikni?ciami i je?eli r??nica mi?dzy np. 5 kolejnymi jest taka sama to ...? Moja sugestia lecz pewno?ci nie mam.
Miko?ajj, Z jednej strony masz racj?, ale w autoclickerach z opcjami record mo?na nagra? swoje klikanie i wtedy czas nie b?dzie taki sam a pozycja myszki b?dzie si? r?wnie? zmienia?.
To mo?na te? napisa? funkcj? w evencie onClientClick, kt?ra np. w 100 poprzednich klikni?ciach sprawdza sekwencj? mi?dzy czasem klikni?? i pozycj? kursora i po tych 100 klikni?ciach zeruje tabel? i tak w k??ko, ale nie wiem ju? czy to ma sens, innego sposobu nie widz?, bo je?eli jak m?wisz kto? mo?e nagra? klikni?cia to mo?e nagra? 10 minut klikania i to b?dzie ponad 100 klikni??
Wilq, Rozwa?a?em to, ale aktualnie my?l? po prostu o limicie klikni?? na dzie?. Mo?e nie rozwi??e to problemu, ale by? mo?e zniech?ci takiego delikwenta.
Powiem tyle, ja w takiej sytuacji zrobi?em po prostu, ?e musimy klika? w X odst?pie czasowym - tzn je?li okre?lony czas nie minie od poprzedniego klikni?cia, anuluje nast?pne klikni?cie - tzn je?li kto? b?dzie lecia? na autoclickerze to dop?ki nie zrobi odst?pu czasowego pomi?dzy pierwszym klikni?ciem, nast?pne b?dzie anulowa?.