Jak? funkcj? u?y? na pobranie listy graczy do GUI co? takiego jak w panelu admina.
Jak zrobi? aby w czasie u?ycia funkcji skrypt sprawdzi? przynale?no?? gracza do frakcji ACL.
Jak przypisa? samoch?d do gracza?
Czy mo?e kto? mi wyt?umaczy? na jakiej zasadzie dzia?a oryginalna rejestracja w MTA.
- Czy mo?na za pomoc? jej zapisa? dowolne statystyki gracza.
- Sprawdzi si? na serwerze RP czy trzeba pisa? now?.
*Mo?na opisa? algorytm dzia?ania (je?li to mo?liwe)?
1. Nale?y pos?u?y? si? petl? for
Wklej i sprawd?.
2. isObjectInACLGroup
3. Nie rozumiem o co chodzi z t? rejestracj?, ale wydaje mi si?, ?e chodzi ci o rejestracj? konta
Mo?na - s?u?y do tego funkcja setAccountData
Mo?na korzysta? z niej na RPku, lub tworzy? now? - to od skryptera zale?y.
Co do trzeciego - nie wiem o jakiego typu algorytm ci chodzi (uwaga - wiem co to algorytm, tylko nie do ko?ca ci? rozumiem)
@EDIT
Zapomnia?em o poje?dzie.
Mo?na to zrobi? na wiele sposob?w - albo na nick, albo na serial (numer identyfikacyjny dysku twardego). Podaj metod? to Ci wyt?umacz?.
Co do rejestracji to chodzi mi o t? rejestracj? konta. A algorytm to ju? nie wa?ne ju? jako? to ogarniam, pytanie tylko czy zapisuje dane do jakiego? pliku i czy jest on jako? chroniony, aby dane nie wyciek?y? (czyli czy mog? mu spokojnie zaufa? "i spa? spokojnie" ?)
Co do metody przypisu aut to kt?r? uwa?asz za lepsz?.
I zapomnia?em doda?: Czy jest jaki? spos?b na zabezpieczenie kodu, aby nie dosta? si? w niepowo?ane r?ce?
1. Wszystko si? zapisuje do wewn?trznej bazy danych SQLite.
2. Dla mnie najlepsza metoda to MySQL
3. Mo?na zabezpieczy? kod, ale tylko ten po stronie klienta (czyli ten wysy?any i pobierany przez gracza).
2) To zostan? przy nicku, bo je?li serial to numer identyfikacyjny dysku twardego to mo?e by? problem z graniem z innego kompa. a MySQL to narazie za wysoki poziom dla mnie.
3) I o to mi chodzi, da?o by si? to jako? wyt?umaczy? ?
2. Mo?e by? problem - musisz deklarowa?, by gracz by? zalogowany, bo inaczej ka?dy mo?e dzia?a? pod tym samym nickiem
@EDIT
No w sumie to ju? jest wy?szy poziom. Do dodawania nowych pozycji musisz u?y? funkcji guiGridListAddRow. Jak kto? znajdzie czas to niech ci napisze prosty skrypt (np. Jacob, lub ziomek11).