Witam potrzebuje pomocy! Mam kod kt?ry pokazuje tekst, drawtext co? w ten dese?, no i problem polega na tym ?e gdy wpisz? 3 s?owa, rzadko co widz? to na ekranie, a gdy wpisz? 10 s??w, widz? je przez p?? mapy... Co z tym zrobi??
addEventHandler("onClientRender", getRootElement(),
function()
cx, cy, cz = getCameraMatrix()
px, py, pz = 303.65084838867, 303.03372192383, 999.1484375
if isLineOfSightClear(cx, cy, cz, px, py, pz, true, false, false, true, false, false, false, getLocalPlayer()) then
local x, y = getScreenFromWorldPosition(px, py, pz)
dxDrawText("Teren", x, y, x, y, tocolor(255, 255, 255), 1, "default-bold")
end
end)
M?j znajomy skrypter, stwierdzi? ?e jest to dobrze zrobione lecz nie testowa?em bo nie mia? czasu by wyja?ni? mi co z float x1 i float y1 etc. Co? tam mi napisa?, ale ju? nie pami?tam, to samo si? ustala, czy ja musz? to ustawi?, wiem to jest po?o?enie gracza i po?o?enie tego tekstu, tylko czy ja mam to w jaki? spos?b ustawi?, w odleg?o?ci x1 od x1. Jakby to by? promie? okr?gu czy jak?
Jest jeszcze opcja, bo mam pe?n? valhalle, co prawda dosta?em bo to mieszanka z california gaming, dosta?em, nie nie ?ci?gno?em, lecz nie mam najmniejszej ochoty jej i udost?pnia? ani te? u?ywa? aczkolwiek skrypt jakim w?a?nie jest ten na teksty typu ((tablica informacyjna)) bym si? skusi?, lecz nie mam poj?cia jak on si? nazywa, mo?e kto? z was wie?
[ Dodano: 2013-07-21, 00:43 ]
@UP Jest mi kto? w stanie pom?c ?