Witam. Przegl?daj?c wikipedi? MTA zauwa?y?em, ?e funkcja createFire dzia?a tylko po stronie klienta. Chcia?em zrobi? skrypt gaszenia po?ar?w, ale wola?bym, ?eby te po?ary widzieli wszyscy. Teraz moje pytanie.
Macie jaki? pomys? jak zrobi? skrypt, aby po?ary tworzy?y si? w losowych miejscach i ka?dy je widzia?? Mo?na to rozwi?za? triggerem po stronie serwera ale chc?, aby gracz kt?ry do??czy p??niej r?wnie? je widzia?.
I druga sprawa. Jak mo?naby by?o wykona? event, kt?ry uruchamia?by funkcj? po ugaszeniu takiego po?aru?
Nie chc? gotowc?w, podajcie mi tylko funkcje, kt?rych m?g?bym u?y? tworz?c w/w skrypt.
Rozdaj?
jg2aviva1, Na pewno math.random. W tabeli umie?? lokalizacje tych po?ar?w. Co do do??czenia gracza to nie wiem jak Ci pom?c. A do ponownego pojawiania si? po?ar?w mo?esz u?y? setTimer, a on b?dzie restartowa? skrypt co jaki? czas :-). Licz? n? respekt!
Podpis
Użytkownik - 10-05-2016
Support Team - 17.06.2017 Moderator - 25.11.2017 Mod-Team - 02.07.2018
Yakub, nawet nie pomy?la?em, ?eby wykorzysta? model po?aru przy funkcji createObject
Tylko wci?? nie mam ?adnego pomys?u, ?eby zrobi? event dzia?aj?cy przy zgaszeniu po?aru.. My?la?em o evencie "onElementDestroy" ale chyba nie zadzia?a przy tego typu "oszukanym" po?arze nie?
I jeszcze pytanie, czy taki element o ID po?aru da si? ugasi??
[ Dodano: 2017-05-23, 10:49 ]
Wszystkie znalezione ID, kt?re wpisuj?, wywalaj? w db, ?e b??dny model, wi?c ta funkcja raczej odpada..