A ja z w?asnym sposobem na skalowanie polecam wam to:
X = 400 -- D?ugo?? w boki
Y = 400 -- D?ugo?? w g?r?
dxDrawRectangle(sx * 0.5 - (X/2), sy * 0.5 - (Y/2), X, Y, tocolor(14,14,14,255))
dxDrawText("menu pracy\nczy co? tam", sx * 0, sy * 0.5, 300, 300, tocolor(255, 0, 0, 255), 3, "default", "center")
Co da nam przepi?kny efekt, zobrazuje wam to:
Obrazek Obrazek
Je?eli pomog?em to zostaw zimniusie?kie Te skalowanie na pewno Ci si? kiedy? przyda
Powiedz od kiedy dxDrawRectangle zawiera text, kt?ry jest stringem?
Nie wierzysz?
dxDrawRectangle("menu pracy\czy cos tam", sx * 0.25, sy * 0.25, sx * 0.5, sy * 0.5, tocolor(14,14,14,255))
dxDrawText(sx * 0.25, sy * 0.5, sx, sy, tocolor(255, 0, 0, 255), 3)
To jest poradnik? Pokaza?e? jaki? kod z b??dami na pocz?tku, p??niej piszesz, ?e Tw?j spos?b dzia?a, kod, zdj?cia.
A gdzie obja?nienie, wyja?nienia, co od czego etc.? "Ludzie dejta spok?j z takim poradnikiem..."
Dodaj?c do tego co powiedzia? kalizman, to co przedstawi?e? - po pierwsze, nikt nie gra na rozdzielczo?ci 640x480 chyba ?e jaki? masochista na PC sprzed 20 lat, dwa to co przedstawi?e? jest skutkiem niedok?adnego lub w og?le braku wyskalowania tekstu.
Podpis
Pomogłem Ci
[you]
? Może zostawiłbyś za to piwko, lub respekt? Dzięki!
Mój projekt:
?
Nie polecam totalnie tego scalowania ! Na samym pocz?tku jak zaczyna?em si? uczy? LUA i pisa? w?asne skrypty z dx'ami wydawa?o mi si? ?e to scalowanie jest w porz?dku, ale potem zacz??y si? z nim problemy tzn, osoby na innych rozdzielczo?ciach mog? mie? wszystko inaczej u?o?one tak jak to by?o w moim przypadku.
Og?lnie to polecam poradnik marcina, a dok?adnie to polecam zapozna? si? ze scalowaniem od?rodkowym