Witam ,du?o os?b prosi?o mnie o wykonanie skryptu Logowanie/Rejestracja opartego o DFILE gdy? dini by? dla nich za wolny postanowi?em zrobi? w ko?cu ten skrypt. Pierwsze co musimy zrobi? gdy skompilujemy to stworzy? w Scriptfiles folder o nazwie "Konta". Skrypt jest m?j uczy?em si? od mistrza co i jak robi? konkretnie to osob? jest Nickk888 ,kt?ry nauczy? mnie DFILE chcia?bym mu za to podzi?kowa?.
A wi?c tak
Pozwalam na:
-Dodawanie skryptu do Gamemod'a
-Edytowanie skryptu
-U?ywanie go na serwerach
Zabraniam:
-Podszywania si? pod autora skryptu (czyli mnie)
-Wystawiania na inne fora bez mojej zgody
Jako i? ma?o znam si? na DFILE wi?c zapytam czy opiszesz mi 4 funkcjie i dlaczego tak ? dlaczego robisz to tak ze sapisujesz a potem zamykasz ? (Sorry , ?e pytam lecz jestem zielony zawsze robi?em w dini co nie trzeba by?o zapisywa? i zamyka?)
Bo dini otwiera dodaje jedn? linijk? i zamyka potem znow otwiera i zamyka, a DFILE otwiera dodaje wszystko na raz i zamyka i dlatego jest szybszy. Zamyka dlatego gdy? jak zamknie i zapisze to zapisze tylko to co jest w nim bez i nic nie zrobi wi?c otwiera dodaje zapisuje i zamyka
dfile_WriteString = to co wpiszesz w okienku logowania/rejestracji
dfile_WriteInt = aktualizuje
dfile_SaveFile(); = zapisuje
dfile_CloseFile(); = zamyka
rozumiem co robi to w skrypcie lecz chodzi mi np jak zapisac zmienna typu float itp domy?lam si? ?e savefile to zapisuje ale nie wiem co ma zapisa? poniewa? nie ma parametr?w kiedy to si? zapisze
rozumiem co robi to w skrypcie lecz chodzi mi np jak zapisac zmienna typu float itp domy?lam si? ?e savefile to zapisuje ale nie wiem co ma zapisa? poniewa? nie ma parametr?w kiedy to si? zapisze
Nie rozumiem Ci? wyt?umacz ja?niej ale og?lnie wszystko zapisujesz SaveFile();
ale pamientaj jak chcesz aby zapisa?o musisz mie? plik czyli aby utworzy? to
dfile_Create();
//tutaj co chcesz
//na koniec
dfile_SaveFile();
dfile_CloseFile();//aby nie by? otwarty