Czesc witajcie moi drodzy! Dlugo tutaj nic nie wstawialem wiec czas na nowy post Iz moja klawiatura nie posiada polskich znakow, nie jestem w stanie uzywac polskich liter, przepraszam za to.
O MNIE:
Nazywam sie Nickk888(Kevin w Realu), od dluzszego czasu bawie sie w PAWN, robie to glownie dla zabawy i by pomoc innym ludziom. Takze posiadam kanal na youtube prezentujac poradniki dla poczatkujacych, pokaz skryptow i inne.
O SKRYPTCIE/INCLUDZIE:
[N]Drift to system ktory pozwala na prosta integracje systemu liczenia driftu do skryptu, wszystko dzieje sie wewnatrz jednego publica! Wystarczy tylko inicjalizowac caly system za pomoca jednej funkcji i system zaczyna w tle liczyc drifty.
EDIT?:
[N]Drift na poczatku byl zwyczajnym skryptem stworzonego przez Luby ktorym jest Ruskim PAWNerem(Niestety nie moge znalesc zadnych informacji na jego temat w internecie by go tutaj zalinkowac), przepisalem go w 95% pozostawiajac tylko algorytm obliczenia w oryginalnym wstanie, optymalizowalem kod jak i przepisalem na Include.
FUNKCJE I PUBLIKI:
Funkcja ta wlacza caly system, tickrate odpowiada za predkosc aktualizowania, minspeed za minimalna predkosc jaka gracz musi miec by drift zostal wykryty, minangle i maxangle to kat jaka gracz musi miec by drift zostal uznany. WSZELKIE PARAMETRY SA OPCJONALNE!
Funkcja ta wymusza graczowi zakonczenia driftu, callfinish odpowiada za to, czy gracz otrzyma nagrode czy nie, znaczy czy DRIFT_STATE_FINISH ma sie wykonac czy nie(Przydatne jesli gracz nie ma dostac nagrode jesli uszkodzil pojazd.)
Funkcja ta zwraca czy gracz aktualne driftuje, mysle ze to jasne
Ta funkcja wlacza lub wylacza graczowi wykrywanie driftu, domyslnie licznik jest wlaczony! Wiec nie trzeba go uzyc na poczatku.
Ta funkcja wylacza caly system.
Ten public to serce calego systemu, w nim system wysyla aktualizacje na temat driftu gracza, takie jak id gracza, id pojazdu ktorego gracz uzywa do driftu, ilosc punktow otrzymanych podczas tego jednego driftu i stan driftu ktore podzielone sa na 4 definicje:
DRIFT_STATE_DRIFTING - Gracz driftuje.
DRIFT_STATE_START - Gracz zaczal drift.
DRIFT_STATE_FINISH - Gracz zakonczyl drift.
DRIFT_STATE_VEHICLEDAMAGED - Gracz uszkodzil pojazd podczas driftu.