W ko?cu uko?czy?em ten system na takim poziomie, ?eby m?c go wam udost?pni?. Skrypt oznaczam wersj? 0.5, oznacza to, ?e nie jest to ko?cowy wynik. Chcia?bym ?eby?cie pomogli mi go przetestowa?, a je?eli komu? odpowiada w takim stanie to mo?e ju? go u?ywa?(zreszt? na tym poziomie jest to mo?liwe). Piszcie swoje uwagi, informacje o bugach, b??dach, swoje propozycje.
Podstawowe komendy:
UWAGA: ranga typu 1 jest rang? lidera
stworzone funkcje w skrypcie:
Wyprzedzam pytania o GUI - tak b?dzie, jednak teraz chcia?bym skupi? si? na wersji "surowej" i na mo?liwych b??dach.
Jak na razie nie wykorzystuje jeszcze mo?liwo?ci konta w organizacji oraz tytu?u za?o?yciela, wykorzystam je w najbli?szych poprawkach. Po prostu musz? wymy?li? odpowiednie zastosowanie. Mia?em ju? pewne, jednak zaniecha?em go podczas pisania skryptu.
.pwn, .amx, include, pluginy, inne pliki potrzebne do uruchomienia znajdziecie pod adresem poni?ej:
Ukryta wiadomość / Hidden message(aby ją zobaczyć musisz postawić użytkownikowi)
Wiadomość została ukryta, aby ją przeczytać należy się zalogować.
Wrzuci?em to na chomika, nie powinno by? problemu z pobraniem.
Jutro zamierzam bardziej opisa? ca?? zasad? dzia?ania systemu na moim nowo tworzonym blogu, po za tym my?l? ?e do niedzieli wyjdzie ju? pierwsza poprawka, poprawiaj?ca co? lub dodaj?ca.
Ostatnio zmieniony przez ToxiC. 2015-03-07, 20:47, w całości zmieniany 2 razy
Szczerze m?wi?c w?tpi?, by przyda? si? komu? ten skrypt, ale og?lnie nie zag??biaj?c si? szczeg?lnie w kod, praktycznie nie mia?bym nic do zarzucenia.. takim prostym b??dem kt?ry od razu rzuci? mi si? w oczy to u?ycie sscanfa do komend z jednym parametem.. od tego wykorzystujemy funkcj? isnull . Og?lnie skrypt na dobrym poziomie, ale nie wiem do czego, kto? m?g?by go wykorzysta? - i tu prosz? o wyja?nienie.
Pozdrawiam.
Co do jednego parametru to nie jest b??d, po prostu wol? tak, tak si? przyzwyczai?em i tak robi?. R??nica pewnie jest minimalna, ale ja si? w to nie zag??biam jako?.
A co do skryptu, s? osoby, kt?re takie co? potrzebuj?, kt?re mog? si? co? nauczy? z tego skryptu. Mog? komu? zaoszcz?dzi? troch? czasu gdy b?dzie tworzy? swoj? map?, a potrzebuje takiego systemu. Sam skrypt tworzy?em z my?l? o u?ytkowaniu go na serwerach.
Edit: wiedzia?em ?e kto? napisze o korzystaniu sscanfa do koemndy z jednym parametrem
Skoro piszesz, ?e mniej wi?cej nak?ad tego skryptu b?dzie dla os?b pocz?tkuj?cych, to powiniene? kod troch? opisa?, bo taka osoba nie b?dzie totalnie wiedzie? co poszczeg?lny kod robi.