Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2009-07-07, 22:45

ojakub1

Na forum: 6177 dni

Piwa: 59

Respekt: 50

Witam!

Chcialem postawic swoj pierwszy serwer w samp. Jestem kompletnie zielony w tym temacie. Probowalem czytac poradnik do Pawno ale nic nie rozumiem :( Sciagnelem mapke odpowadajacom moim wymaganiom. I gra dziala. I mam kilka pytan:

:arrow: Jakie ma znaczenie rozszerzenie mapki amx pwn? Kompletnie nie wiem czym to sie rozni. Mam mape w amx czy to dobrze?

:arrow: W liscie komend na mojej mapie jest odlicz. Jednak jak wpisze ta komende to jest napis Server Unknow Command. Co z tym zrobic?

:arrow: Gdzie i jak moge zmienic takie rzeczy jak napisy na czacie typu: Milej Gry Zycza Administratorzy. oraz jak wybrac z jaka bronia ma zaczynac gracz??

:arrow: Chcialem wgrac skrypt acar. Robilem wszystko tak jak sie powinno. Gdy wlaczam gre na czacie pisze ze na tym serwerze jest zainstalowany skrypt acar. Ale jak wpisuje komende pisze Server Unknow Command. O co chodzi?

Z gory dziekuje za odpowiedzi. Za pomoc i udzielenie odpowiedzina pytania oczywiscie piwko 8-) . Pewnie odpowiedzi na takie pytania bylyudzielane setki razy ale ciezko cos znalezc.

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2009-07-08, 01:13

Zurrek

Na forum: 6448 dni
Nick w MP: Zurrek

Piwa: 1890

"ojakub1" napisał/a:

Jakie ma znaczenie rozszerzenie mapki amx pwn? Kompletnie nie wiem czym to sie rozni. Mam mape w amx czy to dobrze?

PWN jest to rozszerzenie do edytowania mapy. Je?eli go masz mo?esz dowolnie edytowa? map? w programie Pawno. AMX jest to rozszerzenie na serwer, kt?re tylko wrzucasz do odpowiedniego katalogu, dopisujesz do server.cfg i dzia?a.

"ojakub1" napisał/a:

W liscie komend na mojej mapie jest odlicz. Jednak jak wpisze ta komende to jest napis Server Unknow Command. Co z tym zrobic?

Poka? t? komend?.

"ojakub1" napisał/a:

Gdzie i jak moge zmienic takie rzeczy jak napisy na czacie typu: Milej Gry Zycza Administratorzy. oraz jak wybrac z jaka bronia ma zaczynac gracz??

Zale?y gdzie chcesz zmieni? ten napis, je?eli przy do??czeniu do gry to w publicu OnPlayerConnect. Bro? ustawiasz przy publicu OnGameModeInit.

"ojakub1" napisał/a:

:arrow: Chcialem wgrac skrypt acar. Robilem wszystko tak jak sie powinno. Gdy wlaczam gre na czacie pisze ze na tym serwerze jest zainstalowany skrypt acar. Ale jak wpisuje komende pisze Server Unknow Command. O co chodzi?

Je?eli masz ten skrypt w PWN to poka?.

PS.
"ojakub1" napisał/a:

Probowalem czytac poradnik do Pawno ale nic nie rozumiem

To pr?buj dalej, tyle ?e skutecznie. To wszystko co pisa?e? wy?ej by?o, wystarczy poszuka?.

Wysłany: 2009-07-08, 10:56

ojakub1

Na forum: 6177 dni

Piwa: 59

Dzieki za chociaz czesciowe rozjasnienie. Piwko leci. Ten skrypt acar wydaje sie byc dobrze zainstalowany a komenda acar nie dziala:

Kod:

akomenda("/acar")

SendClientMessage(playerid, 0xC8C8C8C8, "- Tuningowane Pojazdy Dla Administratora -");
SendClientMessage(playerid, 0xE6E6E6E6, " /asultan - Tuningowany Sultan");
SendClientMessage(playerid, 0xE6E6E6E6, " /auranus - Tuningowany Uranus");
SendClientMessage(playerid, 0xE6E6E6E6, " /ajester - Tuningowany Jester");
SendClientMessage(playerid, 0xE6E6E6E6, " /astratum - Tuningowany Startrum");
SendClientMessage(playerid, 0xE6E6E6E6, " /aelegy - Tuningowany Elegy");
SendClientMessage(playerid, 0xE6E6E6E6, " /aremington - Tuningowany Remington");
SendClientMessage(playerid, 0xC8C8C8C8, " /acar2 - Zwykle Pojazdy Dla Administratora");

return 1;
}

A nie wiem zbytnio jak pokazac ta komende odlicz bo ona byla razem z mapa a mape mam amx.

PS: Zapomnialem spytac. Czy moge zmienic ta ilosc kasy i rodzaj broni na poczatku jak mam mape w amx? Jak to zrobic?

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
fiXlly.
Wysłany: 2009-07-26, 13:19

eko

Na forum: 6564 dni
Nick w MP: RP:Alex Vinson

Piwa: 2

mape musisz mie? w pwn jak chcesz co? zrobi?

Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » GTA SAN ANDREAS » SA: MULTIPLAYER Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi