Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2012-06-02, 09:44

Riot

3X

Na forum: 5729 dni
Nick w MP: Riot/3X

Piwa: 286

Respekt: 123

Cze, mam hosting na 69host.pl, jednak to kolejna klapa. My?l? czy nie wr?ci? na maxrate.pl - m?wi? ?e jest drogo jednak "pon??" (nie wiem, nie interesowa?em si? tym) maj? wbudowane bazy MySQL, wi?c tak naprawd? odliczaj?c te 3-5 z? nie jest tak ?le z cen?.
A mo?e serwer VPS? Moje pytanko do specjalisty czy s? tam wbudowane bazy danych (pewnie nie, ale czy mo?na ja tam zrobi?) oraz ile slot?w m?g?bym postawi? na takiej najta?szej maszynie np. TUTAJ lub TU .

Co by?cie polecili, a jakie wy macie hostingi (te publiczne, a mo?e VPS/dedyk)
Dzi?ki za pomoc.

Ostatnio zmieniony przez Riot 2012-06-03, 17:48, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2012-06-02, 10:31

Brzysiek

Skrypter pralek

Na forum: 5198 dni
Nick w MP: Brzysiek

Piwa: 1034

Respekt: 360
Respekt: 360Respekt: 360Respekt: 360Respekt: 360

Ja mia?em kupiony server na serverproject.pl , tanio ,bez lag?w , tylko niestety bez bazy mySQL.
Ale osobi?cie moim zdaniem - servhost.pl.
A co do VPS'?w - czekamy na ekspert?w :E

Wysłany: 2012-06-02, 10:46

Jacob

Głupiomądry

Na forum: 5502 dni
Nick w MP: Jacob

Piwa: 786

Respekt: 212,3
Respekt: 212,3Respekt: 212,3

Ziomek11, na VPS godn? polecenia firm? jest ovh.pl - mo?e i do?? drogo, ale maszyny wy****ne w kosmos. A je?li chcesz co? ta?szego i mniej profesjonalnego to serv4web.pl.

A co dedyk?w to tylko ovh.pl. Znam jednego co si? zna na tym i powiedzia?, ?e to jak na razie najlepsza firma oferuj?ca dedyki na rynku i powiedzia?, ?e jak dedyk to tylko z intelem ^^.

Wysłany: 2012-06-02, 11:06

Riot

3X

Na forum: 5729 dni
Nick w MP: Riot/3X

Piwa: 286

A co z baz? danych na VPS? Jak j? takto konfigurujemy i jak serwer tam zainstalowa?? Wgrywamy pliki MTA czy jak?

PS. Lepszy VPS czy jaki? hosting "zwyk?y". Lepsze http://www.exone.pl/ czy http://serv4web.pl/index.php?

Wysłany: 2012-06-02, 11:37

Jacob

Głupiomądry

Ziomek11, http://serv4web.pl - wszystko instalujesz sam wpisuj?c odpowiednie komendy, wystarczy poszuka? tutk?w na necie.

I do postawienia na tym bazy MySQL, serwera WWW i serwera polecam Light z Niemiec.
Zawsze mo?esz podpi?? domen? np. twojadomena.pl i serwer b?dzie mia? IP jak nazwa domeny.

Wysłany: 2012-06-02, 17:47

Piorun

Na forum: 6712 dni
Nick w MP: Piorun

Piwa: 516

Respekt: 480,7

Wyobra? sobie, ?e VPS to komputer, kt?ry stoi ko?o Cb. Kupuj?c go nie dostajesz nic opr?cz bios'a (w VPS bodaj?e te? jest co? takiego) - sam musisz/mo?esz wgra? system, baz? danych, PHP itp. Raczej wi?cej zabawy, ale przynajmniej nie masz ogranicze?.

Podpis
Możesz mnie znaleźć na: Facebook

Wysłany: 2012-06-02, 17:49

Jacob

Głupiomądry

Pioruniasty, oj nie m?w g?upot, nie musisz systemu operacyjnego do VPS'a wgrywa? Oo. Poza tym VPS nie istnieje, to jest wirtualna maszyna. Dedyk, owszem gdzie? stoi, ale VPS nie :)

Wysłany: 2012-06-02, 18:39

Piorun

Na forum: 6712 dni
Nick w MP: Piorun

Piwa: 516

Oj - pieprz?o mi si? z dedykiem. Wi?c w?a?nie w dedyku masz tak? sytuacj? jak? nakre?li?em.

Podpis
Możesz mnie znaleźć na: Facebook

Wysłany: 2012-06-03, 17:35

Wielebny

Na forum: 5498 dni
Nick w MP: Wielebny

Piwa: 1690

Respekt: 180
Respekt: 180Respekt: 180

Zar?wno i na VPS jak i na serwer dedykowany nale?y wgra? w?asny system operacyjny.

Inna sprawa ?e wi?kszo?? hosting?w oferuje ju? serwery VPS/dedykowane z wgranymi systemami operacyjnymi i nic nie stoi na przeszkodzie aby z nich skorzysta?.

R??nica pomi?dzy serwerem dedykowanym a VPS jest taka, ?e pierwszy to fizyczny komputer, a drugie to komputer wirtualny, uruchomiony jako jeden z wielu na jednej pot??nej maszynie.

VPSy maj? wiele zalet nad serwerami dedykowanymi, m.in. mo?na dynamicznie zmienia? ich parametry (serwer dedykowany trzeba wy??czy? ?eby np. do?o?yc pami?ci), mo?na te? w kr?tkim czasie przes?a? maszyn? do innej serwerowni (np. na inny kontynent). W przypadku awarii dowolnego komponentu serwera dedykowanego (np. zasilacza) trzeba czeka? a? usterka zostanie naprawiona, w przypadku serwera VPS mo?na po prostu uruchomi? obraz wirtualnej maszyny na innym (zazwyczaj czekaj?cym na to) serwerze.

Nie zawsze trzeba korzysta? z serwer?w VPS/dedykowanych. Dla wi?kszo?ci zastosowa? w zupe?no?ci wystarcz? hostingi wsp??dzielone typu ServerProject. Sam korzystam z us?ug tej firmy i moge szczerze poleci? j? ka?demu.

Tagi: polecane :: hostingi
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » LUA Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi