|
Wysłany: 2012-06-02, 09:44
|
|
Riot
3X

Nick w MP: Riot/3X
Piwa: 286
|
|
|
|
Cze, mam hosting na 69host.pl, jednak to kolejna klapa. My?l? czy nie wr?ci? na maxrate.pl - m?wi? ?e jest drogo jednak "pon??" (nie wiem, nie interesowa?em si? tym) maj? wbudowane bazy MySQL, wi?c tak naprawd? odliczaj?c te 3-5 z? nie jest tak ?le z cen?.
A mo?e serwer VPS? Moje pytanko do specjalisty czy s? tam wbudowane bazy danych (pewnie nie, ale czy mo?na ja tam zrobi?) oraz ile slot?w m?g?bym postawi? na takiej najta?szej maszynie np. TUTAJ lub TU .
Co by?cie polecili, a jakie wy macie hostingi (te publiczne, a mo?e VPS/dedyk)
Dzi?ki za pomoc.
|
| Ostatnio zmieniony przez Riot 2012-06-03, 17:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2012-06-02, 10:31
|
|
Brzysiek
Skrypter pralek

Nick w MP: Brzysiek
Piwa: 1034
|
|
|
|
Ja mia?em kupiony server na serverproject.pl , tanio ,bez lag?w , tylko niestety bez bazy mySQL.
Ale osobi?cie moim zdaniem - servhost.pl.
A co do VPS'?w - czekamy na ekspert?w :E
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2012-06-02, 10:46
|
|
Jacob
Głupiomądry

Nick w MP: Jacob
Piwa: 786
|
|
|
|
Ziomek11, na VPS godn? polecenia firm? jest ovh.pl - mo?e i do?? drogo, ale maszyny wy****ne w kosmos. A je?li chcesz co? ta?szego i mniej profesjonalnego to serv4web.pl.
A co dedyk?w to tylko ovh.pl. Znam jednego co si? zna na tym i powiedzia?, ?e to jak na razie najlepsza firma oferuj?ca dedyki na rynku i powiedzia?, ?e jak dedyk to tylko z intelem ^^.
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2012-06-02, 11:06
|
|
Riot
3X

Nick w MP: Riot/3X
Piwa: 286
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2012-06-02, 11:37
|
|
Jacob
Głupiomądry

|
|
|
|
Ziomek11, http://serv4web.pl - wszystko instalujesz sam wpisuj?c odpowiednie komendy, wystarczy poszuka? tutk?w na necie.
I do postawienia na tym bazy MySQL, serwera WWW i serwera polecam Light z Niemiec.
Zawsze mo?esz podpi?? domen? np. twojadomena.pl i serwer b?dzie mia? IP jak nazwa domeny.
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2012-06-02, 17:47
|
|
Piorun

Nick w MP: Piorun
Piwa: 516
|
|
|
|
Wyobra? sobie, ?e VPS to komputer, kt?ry stoi ko?o Cb. Kupuj?c go nie dostajesz nic opr?cz bios'a (w VPS bodaj?e te? jest co? takiego) - sam musisz/mo?esz wgra? system, baz? danych, PHP itp. Raczej wi?cej zabawy, ale przynajmniej nie masz ogranicze?.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2012-06-02, 17:49
|
|
Jacob
Głupiomądry

|
|
|
|
Pioruniasty, oj nie m?w g?upot, nie musisz systemu operacyjnego do VPS'a wgrywa? Oo. Poza tym VPS nie istnieje, to jest wirtualna maszyna. Dedyk, owszem gdzie? stoi, ale VPS nie
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2012-06-02, 18:39
|
|
Piorun

Nick w MP: Piorun
Piwa: 516
|
|
|
|
Oj - pieprz?o mi si? z dedykiem. Wi?c w?a?nie w dedyku masz tak? sytuacj? jak? nakre?li?em.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2012-06-03, 17:35
|
|
Wielebny

Nick w MP: Wielebny
Piwa: 1690
|
|
|
|
Zar?wno i na VPS jak i na serwer dedykowany nale?y wgra? w?asny system operacyjny.
Inna sprawa ?e wi?kszo?? hosting?w oferuje ju? serwery VPS/dedykowane z wgranymi systemami operacyjnymi i nic nie stoi na przeszkodzie aby z nich skorzysta?.
R??nica pomi?dzy serwerem dedykowanym a VPS jest taka, ?e pierwszy to fizyczny komputer, a drugie to komputer wirtualny, uruchomiony jako jeden z wielu na jednej pot??nej maszynie.
VPSy maj? wiele zalet nad serwerami dedykowanymi, m.in. mo?na dynamicznie zmienia? ich parametry (serwer dedykowany trzeba wy??czy? ?eby np. do?o?yc pami?ci), mo?na te? w kr?tkim czasie przes?a? maszyn? do innej serwerowni (np. na inny kontynent). W przypadku awarii dowolnego komponentu serwera dedykowanego (np. zasilacza) trzeba czeka? a? usterka zostanie naprawiona, w przypadku serwera VPS mo?na po prostu uruchomi? obraz wirtualnej maszyny na innym (zazwyczaj czekaj?cym na to) serwerze.
Nie zawsze trzeba korzysta? z serwer?w VPS/dedykowanych. Dla wi?kszo?ci zastosowa? w zupe?no?ci wystarcz? hostingi wsp??dzielone typu ServerProject. Sam korzystam z us?ug tej firmy i moge szczerze poleci? j? ka?demu.
|
|
|
|
|
|
| Tagi: polecane :: hostingi |
Anonymous

Na forum: 245 dni

|
Anonymous Koniecznie zajrzyj na:
|