Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2016-08-21, 08:20

criticalnyy

Na forum: 3590 dni
Nick w MP: NiKe

Respekt: 50

Ostrzeżeń: 100%
Aktualnie robi? pasek stanu dla swojego serwera..

Mam zrobiony lecz mam problem ot?? w fowardzie i publicu z refreshem napotka?em problem sam public wygl?da tak :

Kod:

forward td_refresh();
public td_refresh()
{
/* ODSWIEZANIE GRACZY ONLINE */
format(td_string, sizeof(td_string), "Online: ~y~%d", Iter_Count(Player));
TextDrawSetString(Online, td_string);

foreach (new playerid : Player)
{
z1 = gettime() - GetPVarInt(playerid, "oTime");
z2 = z1/60;
z3 = z1/3600;

/* ODSWIEZANIE CZASU GRY */
format(td_string, sizeof(td_string), "%02d~y~h ~w~%02d~y~min", z3, z2);
PlayerTextDrawSetString(playerid, Belt_Player[TIME_ONLINE][playerid], td_string);

/* ODSWIEZANIE PIENIEDZY */
format(td_string, sizeof(td_string), "Pieniedzy: ~y~%d~w~$", GetPlayerMoney(playerid));
PlayerTextDrawSetString(playerid, Belt_Player[PLAYER_MONEY][playerid], td_string);

/* ODSWIEZANIE SCORE */
format(td_string, sizeof(td_string), "Respekt: ~y~%d", GetPlayerScore(playerid));
PlayerTextDrawSetString(playerid, Belt_Player[PLAYER_SCORE][playerid], td_string);
}
return 1;
}

i mam 4 b??dy podczas kompilacji :

Kod:

D:\Documents and Settings\Ja\Pulpit\Polski Gold Party\filterscripts\pstanu.pwn(269) : error 017: undefined symbol "foreach"
D:\Documents and Settings\Ja\Pulpit\Polski Gold Party\filterscripts\pstanu.pwn(269) : error 029: invalid expression, assumed zero
D:\Documents and Settings\Ja\Pulpit\Polski Gold Party\filterscripts\pstanu.pwn(269) : error 017: undefined symbol "playerid"
D:\Documents and Settings\Ja\Pulpit\Polski Gold Party\filterscripts\pstanu.pwn(269) : fatal error 107: too many error messages on one line

I mo?e kto? pom?c naprawi? b??dy ;d

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2016-08-21, 11:20

Combacior

Na forum: 5795 dni

Piwa: 2161

Respekt: 1060
Respekt: 1060

Ostrzeżeń: 20%
Pocz?tkowo s?dzi?em, ?e problemem mo?e by? spacja przed nawiasem, gdy? zawsze u?ywa?em tej p?tli w nast?puj?cy spos?b

Kod:

foreach(new playerid: Player)

Ale sprawdzi?em i ze spacj? u mnie normalnie si? kompiluje, wi?c to nie to. Spr?buj pobra? ?wie?y include -> http://gtao.pl.com/showthread.php?t=570868

Postaw piwo autorowi tego posta

Tagi: foreach
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi