Witam , dzi? mam do was ma?e pytanko - jak zrobi? par? bardzo wa?nych skrypt?w na m?j nowo powstaj?cy serwer truck.G??wnie chodzi mi o te skrypty:
-System za?adunkowy+towar?w.
-System Viatoll i Radar?w
-Spawn gracza tylko w paru miejscach. (lv, ls,sf)
-komenda /loginpoli itp itd
-kierunkowskazy i ?wiat?a
-freezy po uderzeniu np z 60km/h w s?up...
-/cb
-panele dla poli, pd , pogo, urz?du.
-i panel kontroli dla poli np sprawdzanie prawa jazdy itp itd
-bramy dla frakcji
Prosz? aby mi kto? pom?g? np przez skype lub ts poniewa? nie ogarniam robienia skrypt?w a jest to dla mnie bardzo wa?ne ! z g?ry dzi?kuje !!
Tak wiem ale podstawy ju? umiem mi chodzi jak to zrobi? najprostszym i najskutetczniejszym sposobem. szukam osoby kt?ra mi to wyt?umaczy jak to zrobi?.. najprostszym i najlepszym sposobem.
Wiesz to zale?y od osoby bo dla jednych jest pro?ciej setElementData a dla innych mysql, sam pokombinuj bo to najlepsze rozwi?zanie jakie mo?na zaproponowa? (wed?ug mnie).
Najlepiej jakie? markery + GUI Tab Panel z wyborem towaru/ dost?pem na lvl oraz systemem wyp?aty.
Umiesz "Podstawy" , tak?...
spawnPlayer, + okiengo GUI z wyborem miasta/pa?stwa/miejsca
addCommandHandler, SetPlayerTeam, co? w ten dese? + SetPlayerSkin
Reszta to ju? nieco wy?sza szko?a jazdy , my?l?, ?e opanujesz to.
Przecie? masz podane funkcje, wystarczy sk?adnie to napisa?, to nie jest wcale takie trudne, ale pami?taj, je?li chcesz zrobi? co? szybko (Na odwal si?) to sobie daruj. Musisz to robi? "Z sercem"
Zaprzeczasz sam siebie . Funkcje wpisujesz w notatniku lub innym edytorze tekstu, a potem wszystko wgrywasz na serwer i odpalasz np. "start [nazwaZasobu]".
Zacznij od tego:
Potem to:
My?l?, ?e nauczysz si? w ten spos?b pisania skrypt?w. To bardzo ?atwe, wystarczy zna? funkcje, kt?re s? bardzo proste, po angielsku.