Wr?ci?em do gamemoda, kt?rego kiedy? pisa?em i chcia?em go doko?czy?. Zaczynam od wykrycia b?ed?w, bug?w, itd./itp. Do rzeczy.
Posiadam par? textdraw?w w p?tli for i zauwa?y?em ?e je?li pod t? p?tl? dam jak?? funkcj?/texdraw to on(a) nie dzia?a. Czy kto? kiedy? mia? podobny problem i wie jak to naprawi?.
Texdrawy w p?tli
pasek ma 26td ale po?owa z nich nie wymaga zap?tlenia.
Je?li dobrze policzy?em to a? 44 textdrawy.
Jest mo?e lepszy spos?b aby to dzia?a?o prawid?owo, bez tego problemu i bez odci??ania serwera? (Zdaje mi si? ?e tak jak mam teraz serwer laguje).
@edit
---------------------------------
Jeszcze jedno pytanie. Co zrobi? aby pojazd nie wraca? do miejsca respawnu?
1. Zale?y na ile masz ustawion? definicj? maksymalnej ilo?ci graczy. Nie powiniene? w og?le u?ywa? zwyk?ych TextDraw'?w dla graczy. Od tego s? PlayerTextDraw'y, nie przekroczysz wtedy limitu. Wi?cej info w google.
2. Zapewne pomo?e usuni?cie funkcji, kt?ra za to odpowiada, czyli SetVehicleToRespawn, jednak?e bez niej nie zadzia?a zmiana rejestracji (chyba). Najlepiej pobra? pozycj? pojazdu, zrobi? respawn pojazdu i zmieni? pozycj? pojazdu na wcze?niej pobran?.
A jeszcze takie pytanie. przyk?adowo na wiki.sa-mp.com jest
Ja textdrawy mam w ongamemode ale z p?tl?. Czyli moje textdrawy wykonuj? si? dla ka?dego gracza osobno (w czasie rzeczywistym) a te z wiki tylko gdy gracz wchodzi na serwer. - Je?li dobrze rozumiem
Tzn. ze OnGameMode z p?tl? b?dzie x razy wykonywa? t? sam? funkcj? dla ka?dego a je?li textdraw b?dzie w onplayerConnect to wykona si? raz ale dla ka?dego?
Je?li tworzysz zwyk?e TextDraw'y w OnGameModeInit z p?tl?, to tworzone s? one dla wszystkich graczy od razu. PlayerTextDraw'?w nie stworzysz je?li gracz b?dzie offline, musi by? online, wi?c nie zrobisz tego w OnGameModeInit, mo?na tworzy? w OnPlayerConnect. Nie musisz ich usuwa?, usuwaj? si? automatycznie podczas wyj?cia gracza z serwera.
@edit
Sprawdzi?em i dzia?a popranie klikanie na TextDraw, zobaczymy jak b?dzie dla kilku graczy. Dzi?ki za pomoc.
Ostanie pytanie. Je?li mam na przyk?ad areny, kod, rozsypanka, test matematyczny, vote, lotto itd. to mog? je zostawi? w zwyk?ym textdrawie? Pokazuje si? za pomoc? TextDrawShowForAll.