Witam, mam nadziej?, ?e przyda si? to chocia? niekt?rym. Czasem gdy sprzedajemy skrypt chcemy aby dzia?a? on na jedneym serwerze co zapobiegnie orzdawaniu go, rozpowszechnianiu. ?piesz? z pomoc?.
Marcin, przyczyni?e? si? do rozwoju tego, aby nie by?o dalszej epoki kradzie?y skrypt?w przez co niczego nie stracimy gdy chcemy da? komu? co? pierwsi. Oczywi?cie zimne bo na pewno po tym co zrobi?e? to uschn??e? i za ch?ci
Poradnik pomocny , lecz nie lepiej zrobi? np 3 pliki (SourceC.lua,SourceS,SourceC.luac) , plik SourceC.lua nie jest zakodowany i nie jest wpisany do mety lecz SourceC.luac jest zakodowany i jest wpisany do mety. Wydaje mi si? ?e ten spos?b jest lepszy i szybszy , lecz to tylko moje zdanie.
dawid2632, Dlatego skrypt musi by? zakodowany. Jedyn? metod?, kt?rej "nie da si? obej??" to w?a?nie zakodowanie do luac lub skompilowanie kodu na 'kod bajtowy', aczkolwiek takie kompilery nie s? bodaj?e og?lnodost?pne, trzeba sobie samemu taki napisa? tudzie? mo?na napisa? go jako plugin do notepad++ i potem skompilowany kod czyta? funkcj? loadstring.
dawid2632, Dlatego skrypt musi by? zakodowany. Jedyn? metod?, kt?rej "nie da si? obej??" to w?a?nie zakodowanie do luac lub skompilowanie kodu na 'kod bajtowy', aczkolwiek takie kompilery nie s? bodaj?e og?lnodost?pne, trzeba sobie samemu taki napisa? tudzie? mo?na napisa? go jako plugin do notepad++ i potem skompilowany kod czyta? funkcj? loadstring.
Lua compilery s? dostepne, typu luac i og?lnodostepna strona do kompilowania kod?w lua w MTA: https://luac.mtasa.com/ kod?w zakodowanych na tej stronie nie da sie odkodowa?.
Niestety ale wczoraj dowiedzia?em si? i? s? to b??dne informacje. Zakodowane skrypty
nawet za pomoc? level 2 obfuscated da si? odkodowa?. W?asnymi umiej?tno?ciami - nie ma publicznych dekompiler?w do tego. Dowod?w nie mam aczkolwiek wierz?, bo napisa?a mi to osoba zaufana i znaj?ca si? na programowaniu poza 'lua'. Co do kompilera mia?em na my?li kompiler do kodu bajtowego nie do luac.
Nawet spoko. Pr?bowa?em robi? co? z licencj?. Np. http://link.pl/licencje/skrypt/licencja.txt
Ale tam trzeba by?o dawa? jakie? specjalne zezwolenia z tego co pami?tam, wi?c odechcia?o mi si? w to bawi?