Je?li operujesz na XML to b?dziesz mia? rze? w pliku.
Masz mySQL na serverze?
Je?li tak to robisz tak.
Tworzysz trzy kolumny.
ID-Login-Nick
ID to jest numer konta gracza.
Login - getAccountName
Nick- getPlayerName
Je?li chodzi o uzupe?nianie tabeli to mo?esz to robi? dla ka?dego kto odwiedzi server za pomoc? eventu onPlayerLogin lub ka?dego kogo dodasz do listy przez ten panel za pomoc? eventu swojego.
Oczywi?cie, masz baze mySQL podstawowe pytanie?
Je?li nie to spr?buj sobie ogarn?? i doinstalowa? modu? jak nie wiesz jak to w poradnikach masz proadnik bodaj?e Pioruna albo Jacoba o module SQL. Ja teraz forum ogarniam tak?e jak z czym? sobie nie bedziesz radzi? to pisz a ja ci pomog?.
Oski, nigdy nie robi?em przy pomocy msql wiec b?dzie pomoc nom stop.
1. jaka metoda por?wnania da? w bazie MySQL
2.Jak zrobi? kolumny.
3.Jak po??czy? si? z baza danych.
4.Jak pobiera? z bazy danych id nick i acl.
5.Jak doda? nick id acl do bazy danych.
Do takich ma?ych rzeczy nie lepsze samo SQL Lite? Nie musi instalowa? modu?u, jedynie fajnie by?oby pobra? jaki? program do otwierania plik?w .db by zobaczy? czy dany rekord si? doda? itd.
Najpro?ciej? Trudno wybra?. Przy SQL nie musisz dba? o modu? MySQL, jednak jest mniej wygodnie. Z punktu widzenia programisty - SQL Lite nie u?yjesz ju? na forum, a MySQL tak (bo mo?esz si? po??czy? na t? sam? baz? ze strony).
W pr?dko?ci obydwie bazy s? podobne, maj? r??nice ale nie s? to jakie? straszne wahania.
Ja sam chyba przejd? na SQL Lite, a przynajmniej tak planuj?.