Teraz mnie nie kicka, lecz ci?gle wy?wietla tekst uzyj /kick id_gracza powod - wpisuje wszystkie 3 rzeczy. Nawet jak wpisze sw?j to, to pojawia si? na czacie.
Juz dzia?a w sscanf z d zmieni?em na r.
Albo prawie dzia?a, dalej nie kicka z gry jak wpisze swoj id
w pierwszym po?cie napisa?em, ?e wyrzuca mnie z serwera mimo wpisywanie z?ego ID albo po prostu wpisania komendy /kick bez parametr?w
W drugim po?cie napisa?em, ?e kod od Iggy mi lekko pom?g?, lecz nie ca?kowicie bo w:
if(sscanf(params, "ds[64]", player, reason))
musia?em zmieni? z d na r, ?eby nie wy?wietla?o mi ci?gle tekstu wpisz /kick id powod, mimo tego ze pisa?em wszystko poprawnie. Gdy zmieni?em to zadzia?a?o, lecz p??niej kolejna funkcja odpowiadaj?c za sprawdzenie czy gracz jest pod??czony, mimo wpisywania mojego ID lub kolegi i tak wy?wietla si? informacja o tym, ?e gracz nie jest pod??czony do serwera.
RogalMAX, to dziwne, ja w parametrach sscanfa dawa?em "d", jako liczb? i dzia?a?o, tak samo ze sprawdzaniem czy gracz o danym ID jest online, ten warunek te? zawsze formu?owa?em w w/w spos?b.
Witam, dowiedzia?em si? czemu nie dzia?a?o - Powodem by?o, ?e co? takiego jak kick nie istnieje i musia?em zrobi? to w stocku, jednak zostal ostatni problem. Po wpisaniu komendy napisa?o, ?e gracz zosta? kick lecz nie wywali?o go z serwa.
RogalMAX, no nic dziwnego, ?e nie wyrzuci?o gracza z serwera, skoro nigdzie nie da?e? funkcji Kick(playerid). Musisz da? public do tego timera i tam wyrzuci? gracza. Je?eli nie wiesz jak to zrobi? to:
Tak jeszcze poza tym to masz zwyk?ego sscanfa, a nie sscanf2 (nowsza wersja). W Google bez problemu znajdziesz komend? /kick, mo?esz si? wzorowa? na niej.
Pobra?em includa kt?ry stworzy? Nick, gdzie mia? stocka ExKick. Dzi?ki niej zadzia?a?o, bez zb?dnego bazgrania si?. I przy sscanfie2 wywala ze komenda nie istnieje, wi?c zostan? przy sscanf. Dzia?a bezproblemowo i bez zadnych bug?w, dzi?kuje za pomoc piwka lec?.