Witam mam takie ma?e pytanie, Mianowicie chce zrobi? parking i nie mam pomys?u jak wykona? skrypt aby Jesli w tablicy s? kordy to pojazd tam tepne?o ale jesli na tych kordach stoi inny pojazd to aby znalaz?o inne kordy a jak nie ma ?adnych wolnych to aby wykona? sie output...
Ca?y kod mam napisany ale tylko wolne miejsca mi zosta?y
Sam w lua dobry nie jestem wi?c kodu ci nie napisze ale powiem jak to mo?na zrobi? mianowicie wiele col cuboid?w w miejscach gdzie chcesz by auto si? respi?o oraz po kolei skrypt niech sprawdza czy w cuboid?w jest jakie? auto je?li na jakim? nie ma to tam respi?o je?li nie ma miejsc to daje output
Ja to bym zrobi? elementdat?
Na przyk?ad:
co ka?dy col cuboid nadaje jak?? dat? np. parking
setElementData(getElementData(costam, 'parking'+1))
i je?li jest gdzie? wolne to usuwa t? elementdate, a jesli nie to idzie idzie +1
potem policzyc ile jest miejsc parkingowych i jesli jest elementdata powy?ej ilosci miejsc parkingowych to dac output
dawid2632, Mo?na tak zrobi? ale jednak wole cuboid bo jak np. Ktos zaparkuje w tym miejscu to auta sie zbuguj?... No cuboid by? by lepszy
[ Dodano: 2017-09-18, 20:05 ] dawid2632, Co do linku skrypt jest zakodowany
Podpis
Zajmuję się pisaniem zaawansowanych skryptów lua na zamówienie za bardzo niską cene.
Oraz pomoc przy serwerze mta/forum i tym podobnych.
Discord: TomeQmix#7106