|
Wysłany: 2024-06-15, 22:17
|
|
Lisek31

Nick w MP: Brak
|
|
|
|
Witam,
Od pewnego czasu borykam się z problemem z połączeniem bazy danych na moim serwerze MTA NA VPSIE. Po każdej próbie uruchomienia serwera, otrzymuję następujący błąd gdy próbuje wczytać plik pys_db:
[20] ERROR: Could not load /home/server-mta/multitheftauto_linux_x64/x64/dbconmy.so - /lib/x86_64-linux-gnu/libssl.so.1.1: version `OPENSSL_1_1_1' not found (required by /home/server-mta/multitheftauto_linux_x64/x64/dbconmy.so)
[20] WARNING: [dynamic-base]/pystories-db/s_db.lua:30: Bad usage @ 'dbConnect' [Could not connect]
[20] INFO: * No Connecting to server MYSQL..
Wygląda na to, że problem dotyczy biblioteki libssl. So. 1,1, która nie jest dostępna lub niekompatybilna z wymaganą wersją OPENSSL_1_1_1. Bądź inny problem, którego treści nie za bradzo rozumiem, bo użytkownik i hasło są poprawne, bo już wczytałem bazę na PHP i wszystko działało poprawnie, a w lua nie mogę nie wiem, dlaczego co jest problemem tego prosił bym o pomoc.
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2024-06-16, 00:32
|
|
MeeShuffle
Programista/Grafik

Nick w MP: Shuffle
Piwa: 8575
|
|
|
|
Z tego co widzę, błąd jest z modułami, których się już nie używa do połączeń z bazami danych, od tego była funkcja mysql_connect która już wyszła z użycia, teraz używa się dbConnect. Pokaż mi swój kod na łączenie z bazą danych.
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2024-06-16, 07:39
|
|
Lisek31

Nick w MP: Brak
|
|
|
|
MeeShuffle,
Udało mi się po[prawić błędy ale mam teraz pytanie do osób znających się na temacie serwerów VPS. Czy istnieje możliwość skonfigurowania serwera na VPS tak, aby był publiczny dostępny przez nazwę (bez konieczności korzystania z adresu IP)? Na poprzednim hostingu było to możliwe, ale nie jestem pewien, jak działa to na VPS.
|
|
|
|
|
|
| Tagi: brak :: połączenia :: bazą :: danych :: vpsie |
Anonymous

Na forum: 245 dni

|
Anonymous Koniecznie zajrzyj na:
|