Witam, posiadam jaki? skrypt, kt?ry chyba dodaje nam bramy na sid, tylko mam pytanie jak wgra? i gdzie wklei? linijke i jak zrobi? t? linijke czy co? ?eby by?a brama na sid? Chodzi o to, ?eby dana osoba z np sid 1 czyli ja, doda?bym brame np u SAMC parking, i ?eby ta brama otwiera?a si? na m?j sid, co musz? zrobi? aby to tak dzia?a?o, i czy bram? musze pierw zmapowa? pod ten parking i wgra? czy jak to jest?
To jest skrypt na tworzenie obiektu jak sama pierwsza linijka wskazuje.
object=createObject(980, 1643.33,-1715.15,15.85, 0, 0, 90),
a marker to chyba na otwarcie tej oto bramy.
============
addEventHandler("onMarkerHit", gate.marker, function(el,md)
if getElementData(el,"player:uid") == 394 or getElementData(el,"player:uid") == 97 or getElementData(el,"player:uid") == 4 or getElementData(el,"player:uid") == 85 or getElementData(el,"player:uid") == 172 or getElementData(el,"player:uid") == 356 or getElementData(el,"player:uid") == 8 then
moveObject(gate.object, 3500, 1643.33,-1715.15,15.85-4, 0, 0, 0, "OutQuad")
else
outputChatBox("* Nie posiadasz uprawnien!", el, 255, 0, 0)
end
end)
addEventHandler("onMarkerLeave", gate.marker, function(el,md)
if getElementData(el,"player:uid") == 394 or getElementData(el,"player:uid") == 97 or getElementData(el,"player:uid") == 4 or getElementData(el,"player:uid") == 85 or getElementData(el,"player:uid") == 172 or getElementData(el,"player:uid") == 356 or getElementData(el,"player:uid") == 8 then
moveObject(gate.object, 3500, 1643.33,-1715.15,15.85, 0, 0, 0, "OutQuad")
end
end)
=====================
Sorki ze nie dalem w <lua> ale jakbym dal to znika pogrubienie.
Pogrubi?em ci to co masz sobie zmieni?. Te cyfry pogrubione to uid na kt?re jest przypisana brama.
Czyli np gracz z uid 8 wejdzie w marker i ta brama si? mu otworzy
Podpis
- Na forum pomagam na miarę swoich możliwości, oraz bezpłatnie.
- Jeżeli potrzebujesz pomocy, pisz do mnie w prywatnej wiadomości, pomoc uzyskasz szybciej.
Współpraca - [email protected]
- Jeżeli potrzebujesz pomocy, pisz do mnie w prywatnej wiadomości, pomoc uzyskasz szybciej.
Pogrubilem ci te teksty ktore mozesz z edytowac. Tam zmien np na uid 1 uid 2 uid 3 uid 4, wystarczy zmienc tylko wartosc
Podpis