Witam. Zastanawia?o mnie czy istnieje mo?liwo?? strzelanie SWATem tak samo jak czo?giem. Da si? takie co? zrobi?? Je?li tak to prosi?bym o jaki? przyk?ad takiej funkcji albo chocia? odes?anie do odpowiednich dzia??w na mtawiki. Z g?ry dzi?ki za odpowied?.
Stw?rz czo?g, zmie? jego alph? na 0 (?eby by? niewidzialny), stw?rz "SWATa" i przyczep je do siebie. Gracz b?dzie wsiada? do czo?gu i b?dzie z niego strzela?, ale widoczny b?dzie w?z SWATu, co stworzy z?udzenie siedzenia w "SWATcie". Dobrze wymierz pozycje w attachElements i voila.
Czyli SWATa nie da si? przerobi? z wody na pociski tak? Bo ten spos?b mo?e dobry ale wie?a nie b?dzie si? obraca? wi?c to troch? no nie tak jakbym chcia? ale dzi?ki za odpowied?. Je?li kto? jeszcze co? wie na ten temat niech napisze.
Witam ponownie. Znalaz?em spos?b ale jest no niedoskona?y prawie dzia?a tzn pocisk wylatuje leci wybucha i wgl jest super ale.... no i tu jest problem pociski lec? na front od pojazdu czyli maj?c obr?cona wie?? i tak strzela prosto. Pr?bowa?em co? wykombinowa? ale si? nie uda?o dlatego wr?ci?em do orygina?u i teraz zwracam si? ponownie do was. Czy kto? wie jak to ustawi? aby by?o dobrze?
Dzi?ki dzia?a jak powinno, no prawie bo jeszcze trzeba ustawi? Timer kt?ry zapobiegnie spamowaniu pociskami. Ale ja nie umiem tego ustawi? powiem szczerze. Znajdzie si? kto? kto mi to wyja?ni jak to zrobi??
Nie wiem serio co jest nie tak. Ustawi?em timer aby zmienia? element dat? kierowcy a nic si? nie dzieje i mog? odda? tylko jeden strza? a potem musz? /reconnect aby m?c strzeli? znowu Co w tym kodzie jest nie tak?
function onSwatFire(key, keyState, vehicleFireType)
local vehicle = getPedOccupiedVehicle(localPlayer)
local vehModel = getElementModel(vehicle)
local kierowca = getVehicleOccupant ( vehicle, 0 )
local strzal = getElementData(kierowca,"strzal")
if vehModel == 601 then
if vehicleFireType == "primary" then
if not (strzal == tak) then
local x,y,z = getElementPosition(vehicle)
toggleControl( "vehicle_fire", false)
createProjectile(localPlayer,19,x,y,z+3,200)
setElementData(kierowca,"strzal",tak)
setTimer(setElementData,1000,1,kierowca,"strzal",nie)
end
end
end
end
bindKey("mouse1", "down", onSwatFire, "primary")
Nie przypisujesz wtedy do gracza zmiennych, kt?re nie istniej?.
Poza tym je?eli umiesz to stw?rz tabel?, gdzie b?dziesz przypisywa? dany timer do danego gracza, np: