, ostatnio przez g?ow? przeszed? mi pomys? na ca?kiem nowy serwer MTA, jednak nie b?d? m?wi? szczeg???w, i? nawet nie wiem, czy istnieje taka mo?liwo??. Ot?? chcia?bym, by gracze grali na ca?kiem nowej mapie, wszystkie miasta zosta?y by usuni?te, mapa zalana wod?, a na niej, pojawi?y by si? wyspy. Pyta?em koleg? o tak? mo?liwo??, jednak odpar?, ?e nie. Jednak on nie jest osob? wprawion? w te boje, dla tego mam nadziej?, ?e odpowied? dostan? od os?b z do?wiadczeniem. Wiem, ?e da si? zrobi? ca?kiem now? map? i wgra? j? do single player'a, jednak u?ywa si? w tym celu bibliotek Cleo, zmienia kompletnie pliki itd. Jak by to wygl?da?o na MTA? Jest mo?liwo?? zmieni? oryginaln? map?, na tak?? Za wszystkie pomocne opinie [/list][/code]
BlackDeathAngel, jest to jalnajbardziej mozliwe. Istnieje cos takiego jak map edytor. Aczkolwiek b?dzie DU?OOOOO zabawy z tym. Najpierw musisz usun?? wszystkie obiekty, a p??niej nanie?? nowe. Co do wody - s? odpowiednie funkcje, wykonalne.
Dzi?ki, bawi?em si? troch? w map edytorze, jednak umia?em usun?? jedynie wszystkie obiekty, ewentualnie nanie?? jaki? nowy, chocia? nie do ko?ca mi to wychodzi?o
Jednak nigdzie nie widzia?em opcji zalania wod?, tych "dziur" powsta?ych na skutek usuni?cia element?w. Powiedz mi prosz?, w jaki spos?b m?g?bym to zrobi?, mam pomys? na co? naprawd? nowego, jednak przerasta mnie opcja z t? wod?.
Postaram si? to ogarn??, a powiedz mi. Czy ewentualnie Ty by? si? nie podj?? stworzenia w/w mapy? Tzn sama woda i wyspy, reszt? ogarn?. I ewentualnie je?eli tak, to ile by? chcia? za tak? prac??
[ Komentarz dodany przez: DestroY: 2015-09-12, 08:56 ]
Mapy jako takiej bym si? nie podj??, bo mapperem zbyt dobrym nie jestem. Co do wody, to m?g?bym pom?c, ale za free. Ja jedynie za gotowe skrypty biore kase, a nie pomoc pocz?tkuj?cym