Mam problem poniewa? chc? stworzy? warianty pojazd?w na serwerze i jak to mam zrobi? znalaz?em ot?? https://wiki.multitheftauto.com/wiki/PL/Vehicle_variants ale nie rozumiem tego chocia? czyta?em kilka razy. Chcia?bym zrobi? ?e stoj? np: Dwie manany w salonie. Jedna normalna oryginalna a druga w hatchback albo cabrio i jak j? kupi to on ma t? w cabrio. Mniejsza o kupno ale jak zrobi? ?eby tylko wybrane auto mia?o ten wariant a nie inne??
PolskiZiomal, z takimi skrypterskimi umiej?tno?ciami to id? ty do mam talent, warianty si? tworzy w pliku dff (tak jak pisze w podanym przez Ciebie linku) z dodaniem kawa?ka modelu o nazwie extra1, extra2 etc
NyAngel, Okej tylko teraz mam system pojazd?w i jak np mam zrobi? ?eby by?a manana zwyk?a i cabrio i jak kto? kupi cabrio to dostanie cabrio a jak kto? zwyk?? to zwyk?? (( manana to tylko przyk?ad ))
xJakob, ju? to pisa?em ale najwidoczniej nie rozumiesz; w linku kt?ry poda?e? ja tak zrozumia?em, ?e modyfikujesz plik dff i dodajesz now? "cz???"/"kawa?ek modelu" i nazywasz go np. extra1, extra2 etc, a nast?pnie za pomoc? setVehicleVariant ustawiasz wariant danemu pojazdowi