Witam, jestem autorem tej mapy. Jest to stara wersja GPP v1 kt?r? sprzeda?em, ale wida? ?e wyciek?a do sieci Niestety, a prosi?em ?eby do tego nie dosz?o. Co do tej mapy to jest tylko male?stwo co siedzi w wersji drugiej. GPP v2 jest pisana od pocz?tku i mam nadzieje ?e tej tym razem nie wstawi?. A co do tematu.
W paczce powinna by? czysta struktura bazy danych, i najwa?niejsze to dobra? odpowiedni plugin MySQL (ten, kt?ry da?em by? przerobiony przez PPS dla GPP), je?eli nie ??czy z baz? albo wywala b??d to mo?e oznacza? z?y plugin.
HeadAdmina dodaje si? przez PhpmyAdmin w tabeli 'samp_admins'
Dok?adnie tak: [ID] [Nick] [Has?o] [Ranga]
ID - ID w tabeli bazy danych
Nick - Nick Administora
Has?o - Indywidualne has?o do logowania
Ranga - Ranga od 1 do 3. [Admin], [Vice], [Head]
Je?eli ju? ma si? rang? HeadAdmina, mo?na u?y? na serwerze komendy /dajadmin [Nick], wtedy gracz sobie sam ju? has?o ustala. Has?o z rang Admina nie jest hashowane ze wzgl?du na to ?e wiele razy zmienia? je komu? musia?em.
Dobrze, dziekuje bardzo, ale mam jeszcze jedno pytanie:
dlaczego buguje sie pasek vipow eventowiczow i admin?w?
moze to przez to ze niema w mapie ustalone onplayerdisconnect i onplayerconnect
moglby mi pan pom?c z t? spraw??
Ostatnio zmieniony przez Toredo 2015-08-19, 14:22, w całości zmieniany 1 raz
Po prostu nie od?wie?a si?, je?eli kto? znowu wyjdzie/wejdzie to si? od?wie?y, dlatego zr?b callback z timerem kt?ry co 5 sekund b?dzie od?wie?a? UpdatePlayers(0) .
Dam sb rad? bez twojej pomocy tsunami nie jeste? zbyt pomocnym u?ytkownikiem dla tych co maj? ten sam b??d na servhost - baze danych dajcie na serwer projekt i gm pod ni? dajcie - dzia?a
Jaki b??d - a no dlatego ?e serverhost ma ma?? pami?? na serwerprojekt jest 5razy wi?ksza - polecam
Je?eli nadal jest za du?a (wycina?em na szybko xd) to ?apcie wersj? ZIP. Nie rozpakowujecie, tylko od razu do phpmyadmin wrzucacie plik ZIP przez import
[15:28]
[15:28] [debug] AttachDynamicObjectToVehicle
[15:28] [debug] Streamer_ToggleItemUpdate
[15:28] [debug] Streamer_ToggleIdleUpdate
[15:28] [debug] GetPlayerVisibleDynamicCP
[15:28] [debug] SSCANF_IsConnected
[15:28] [debug] Run time error 19: "File or function is not found"
[15:28] --- Server Shutting Down.
[15:28] Number of vehicle models: 0
[15:28] Script[gamemodes/current.amx]: Run time error 19: "File or function is not found"
[15:28] [debug] AttachDynamicObjectToVehicle
[15:28] [debug] Streamer_ToggleItemUpdate
[15:28] [debug] Streamer_ToggleIdleUpdate
[15:28] [debug] GetPlayerVisibleDynamicCP
[15:28] [debug] SSCANF_IsConnected
[15:28] [debug] Run time error 19: "File or function is not found"
[15:28] Error: Function not registered: 'AttachDynamicObjectToVehicle'
[15:28] Error: Function not registered: 'Streamer_ToggleItemUpdate'
[15:28] Error: Function not registered: 'Streamer_ToggleIdleUpdate'
[15:28] Error: Function not registered: 'GetPlayerVisibleDynamicCP'
[15:28] Error: Function not registered: 'SSCANF_IsConnected'