Witam.Chcia?bym prosi? was o pomoc w stworzeniu pewnej komendy.Mo?e opisze.
Po wpisaniu jakiej? komendy wyskakuje okienko gui ( DIALOG_STYLE_LIST ) i jak wiadomo mamy mo?liwo?ci klikni?cia w jaka? z opcji.Dalej gdy wybierzemy ju? opcje daje nam jaki? przedmiot na skin (to wiem jak zrobi?) lecz teraz pojawiaj? si? schody poniewa? chce by si? kupione rzeczy zapisywa?y do pliku(dini) i wczytywa?y przy wej?ciu gracza na serwer.Chcia?bym te? by ca?o?? znajdowa?a si? w jakims folderze,by pliki nie za?mieca?y ca?ego scriptfiles.Za pomoc piwko i respekt.
Rumun, Pewnie wiesz na czym polega tworzenie rejestracji ? Je?eli tak to policz ile w tej funkcji jest argument?w bez playerid. Zapisujesz ka?dy argument do pliku i potem wczytuj?c dodajesz wczytywanie do tej funkcji. Je?li dalej nie wiesz o co chodzi pisz ;]
Czy zadzia?a to co napisa?e? wy?ej(zapewne tak) powiem jutro.Mam jeszcze jedno pytanie kt?re kiedy? ju? zadawa?em.Chodzi o naliczanie czasu gry.Gracz wchodzi gra 5 min wychodzi potem zn?w wchodzi gra 10 min ,a to wszystko sumuje i zapisuje.Mo?e ten temat kt?ry kiedy? za?o?y?em pomo?e.
enum pInfo
{
pHaslo,
pKasa,
pPunkty
}
new PlayerInfo[MAX_PLAYERS][pInfo];
tutaj te? nale?y dodac informacje o naliczaniu czasu ?
forward Ladowanie_Dane(playerid,name[],value[]);
public Ladowanie_Dane(playerid,name[],value[])
{
INI_Int("Haslo",PlayerInfo[playerid][pHaslo]);
INI_Int("Pieniadze", PlayerInfo[playerid][pKasa]);
INI_Int("Punkty", PlayerInfo[playerid][pPunkty]);
return 1;
}
tutaj te? nie wiem jak doda?.
[ Dodano: 2013-08-19, 12:14 ]
Ps. to b?dzie nalicza?o czas w sekundach,a chcia?bym si? dowiedzie? jak zmieni? by nalicza?o w minutach.
[ Dodano: 2013-08-19, 12:45 ]
+Zrobi?em.Ale przy logowaniu mam problem.
jest.
SetPlayerScore(playerid,PlayerInfo[playerid][pPunkty]);
GivePlayerMoney(playerid,PlayerInfo[playerid][pKasa]);
//////////////////////////////////////////////////
onlineTimeStarta(playerid,PlayerInfo[playerid][ponline]); <-- czy to tak ma wygl?da? ?