Witam,
jestem w?a?cicielem serwera race DM/FUN,
serwer jest postawiony na serverproject.eu;
m?j problem polega na tym, ?e rzekomo wykorzysta?em ca?e miejsce na dysku (max pojemno?? 20 GB); pisa?em do BOK'u o udost?pnienie mi wi?kszej pojemno?ci ale mi odm?wiono.
Chcia?bym si? dowiedzie? czy kto? z Was mia? z czym? podobnym do czynienia i czy w og?le warto jeszcze si? domawia?' o swoje (w regulaminie ani nigdzie na stronie nie jest podane o tym, ?e limit wynosi 20GB).
To raczej oczywiste, ?e jaki? limit musi by?. Miejsce na dysku nie jest niesko?czone.
Raczej ma?o kto mia? do czynienia z czym? takim, gdy? nigdy nie widzia?em serwera przekraczaj?cego 1-2GB. Podejrzewam, ?e wi?kszo?? plik?w nie jest w og?le wykorzystywana, wi?c moj? rad? jest zrobienie porz?dku z plikami.
Serwer race DM/FUN wymaga sporej pojemno?ci bo ka?da mapa wa?y oko?o 12 mb. A map jest oko?o 1100 kt?re wa?? ??cznie ok 13 gb. Cz??? zb?dnych plik?w usun? ale nie rozwi??e to problemu bo w ko?cu kiedy? znowu stuknie 20 gb - mapperzy wci?? tworz?.
Je?li faktycznie nie da si? z tym nic inaczej zrobi? to mo?e macie jakie? propozycje co do dobrego serwera VPS czy dedyka z tymi dodatkowymi gigabajtami; ilo?c graczy 10-30.