Witam serdecznie, od jakiego? czasu m?cz? si? z napisaniem skryptu kt?ry zajmowa?by si? usuwaniem przedrostka [AB] automatycznie zmieniaj?c go na [12]
Jestem zielony w tych sprawach wi?c prosz? o wyrozumia?o??
function przedrostek()
for _, v in ipairs(getElementsByType("player")) do
setPlayerName(v, string.gsub(getPlayerName(v), "(%[AB%])", "[12]")) -- [AB] zamieni na [12]
end
end
Da?em ci gotowca aby? przeanalizowa? a ty dok?adasz jeszcze linijki kt?rych wida? nie rozumiesz.
name = "[AB]"
nowy = "[12]"..getPlayerName..""
wywal bo to nie potrzebne
a b??d jest poniewa? getPlayerName oczekuje argument?w kt?rych u ciebie brak
dodatkowo nie mo?na u?ywa? getPlayerName w globalnej sekcji, z reszt? nie ma to sensu bo jaki i sk?d parametr mu przydzieli??
ale nawet nie o to chodzi, bo przypisujesz te 2 linie do zmiennych name i nowy kt?rych nast?pnie nigdzie nie wykorzystujesz? wi?c po co one?
Wybacz, jestem po dw?ch nockach pracy nad serwerem i m?j m?zg zaczyna odmawia? pos?usze?stwa. Nieprzeanalizowa?em kodu i do tego sam nie wiem w jaki spos?b ?le zinterpretowa?em tw?j post, zm?czony jestem i tyle. Skrypt dzia?a jak nale?y. Dzi?kuj? za pomoc
@EDIT
Mam jeszcze pytanie, jak doda? event kt?ry wywo?a zmian? nicku z [AB] na [12] przy zmianie nicku?