Pobra?em skrypt stacji paliw z jednej strony i on nie dzia?a dobrze.
1. Je?eli wjedzie si? do markera na stacji, skrypt zatankuje pojazd do 100%, ale je?d??c, gdy b?dzie 99% to od razu jest 100%. Po prostu si? nie ko?czy.
2. Gdy wejdzie si? do pojazdu, stan paliwa wynosi w zale?no?ci od wyboru skryptu.
3. Nie jestem pewien, ale gdy poje?dzi si? samochodem, wyjdzie z niego i wsi?dzie jeszcze raz to chyba paliwo nie jest tak samo.
PS. Szukam skryptu frakcji (taxi, pogo, pd, poli) i systemu towar?w. Znalaz?em jaki? system paczek by farmer, ale on nie dzia?a. Wiem, ?e jest zbiorczy temat, ale napisanie na nim postu, nic nie daje.
Sorry memory, nikt ci za free nie b?dzie robi? skrypt?w.
Skryptami z community albo z neta serwera truck nie zrobisz..
albo si? uczysz lua, albo zaoferuj co?.
Naprawd?, tyle si? dowiedzia?em z tych poradnik?w... Prosz? naprawcie m?j skrypt stacji paliw.
Poma?u "przymierzam si?" do zrobienia skryptu rozwo?enia towar?w samemu. Ale jak do tej pory to nie wiem jak zrobi?:
1. Losowe wybieranie z tablicy wsp??rz?dnych marker?w + zaznaczenie tego miejsca punktem.
2. Stworzenie wszystkich marker?w, kt?rych wsp??rz?dne podane s? w tablicy.
3. Dodanie odpowiedniej ilo?ci score dla gracza.
4. Dodanie obrazk?w szarej ci??ar?wki na mapie w miejsce markera.
1. math.random o ile masz w miar? fajnie przygotowan? tablic? + odpowiednia funkcja z wiki.
2. createMarker + p?tla
3. setElementData
4. createBlip
Wszystko da si? zrobi? ale podstawy Lua musisz zna? (+ j?zyk angielski).
Wy?ej poda?em Ci funkcje, kt?rych musisz u?y? w celu uzyskania danego efektu.
Je?eli nie podobaj? Ci si?, ?e staramy si? pom?c (chodzi mi o poradniki) to nie musisz tutaj zagl?da?.
Dalej nie wiem jak to zrobi?. Wiem, ?e na wiki mta s? opisane wszystkie funkcje, ale:
table.concat - nie wiem co robi,
table.insert - dodaje element do tablicy,
table.maxn - chyba wy?wietla najwi?kszy element tablicy,
table.remove - usuwa dany element tablicy,
table.sort - sortuje alfabetycznie elementy tablicy,
A gdzie jest funkcja losuj?ca przypadkowy element tablicy ?
from = { {1,2,3}, {6,4,5}, {7,8,9} }
random = unpack(from[math.random(#from)])
print(random)
Ale ca?y czas wy?wietla 7.
[ Dodano: 2012-08-26, 20:56 ]
Jednak skrypt dzia?a poprawnie, ale na lua console.
[ Dodano: 2012-08-27, 09:21 ]
Zrobi?em co? takiego, ale nie dzia?a. Ikonki si? nie pokazuj?, a gui otwiera si? od razu po wej?ciu na serwer. Prosz? o pomoc, co ?le zrobi?em.