Je?eli chodzi Ci o jako?? grafiki, to niestety, tak musi ju? by?.
Je?eli ju? tak bardzo Ci zale?y, to jest na to spos?b, ale mo?e nie by? tak, jak chcesz:
Skaluj tylko pozycj? grafiki, nie jej rozdzielczo??. Stw?rz t? sam? grafik?, by pasowa?a na rozdzielczo?ci 640x480.
Nast?pnie skaluj tylko w dw?ch pierwszych argumentach, odpowiadaj?cych za pozycj? grafiki. Trzeciego i czwartego argumentu nie skaluj i powinno by? dobrze.
Nie jestem do ko?ca pewny, czy z tym skalowaniem pozycji b?dzie dobrze, prawdopodobnie b?dziesz musia? troch? posiedzie? i policzy?, a ?adne mno?enie Ci nic nie da.
Sam niedawno pisa?em panel logowania i do tego u?ywa?em interpolateBetween, kupa roboty przy wyliczaniu tego wszystkiego by grafika i animacja by?a taka sama na ka?dej rozdzielczo?ci i nie traci?a jako?ci. No nic, mi si? uda?o to Tobie te? na pewno si? uda, trzymam kciuki :-)
Mog? Ci da? pewny przyk?ad (nie jestem pewny, czy zadzia?a, ja nie u?ywa?em mno?enia funkcji guiGetScreenSize tylko wylicza?em wszystko samemu - zaj??o mi to 4h)