Dzisiejsza nazwa tematu si? ze sob? wi??e, mimo ?e napisa?em j? mi?dzy tymi, no.. kreskami.
W guieditor stworzy?em Gui, jest git, jest 12 labeli, 1/2 z nich to stringi np Nazwa Gracza:", czyli ju? troszk? si? mo?na domy?li? ?e robi? statystyki.
Te wszystkie durne statystyki z Community nie s? tak zbudowane jak bym chcia?, dlatego zamiast dalej robi? skrypty zatrzyma?em si?. (Nie ?e pobieram itd, ale jak mam problem i nie mam ju? pomys??w i siedz? nad nim kupe czasu to staram si? znale?? podobny skrypt i zobaczy? jak go?? to rozwi?za?)
Prawdopodobnie robi? b??d przy triggerku, dlatego prosz? Was by?cie odpowiedzieli mi na jedno pytanie, i pokazali w jaki spos?b to zrobi?.
Pytanie brzmi, czy triggerem da si? przes?a? klika warto?ci z serverside? To chc? osi?gn??, poniewa? w mym gui znajduje si? label "Ranga", w moim wypadku 1 to po prostu gracz, a? tak do pi?ciu, wi?c chc? t? liczb? przenie?? do clientside i? w nim nie pobior? accountdata, bo to tylko server only.
M?j bind wygl?da tak, ma tak wygl?da?, wiem, ?e to jest dobrze:
Wcze?niej zamiast tego: showCursor(true), guiSetVisible(window,true)
zrobi?em trigger, elegancko przechodzi?o. I tu prosz? o kod sside do cside, i? gdy pr?bowa?em tak zrobi? przy pobieraniu getAccountData wyskakiwa? mi b??d, i? pobrane konto za pomoc? getPlayerAccount(source) jest z?e czy co? takiego.
Jednak, prosz? o zmontowanie takiego nadajnika do cside by wysy?a? 4 informacje, kt?re b?d? si? z accounddata pobiera?
Moje drzewko wygl?da tak, ( lub ma wygl?da? )
Skrypt startuje, wczytuje si? ca?e gui, by nie by?o ostrze?e? porobi? puste zmienne np rangakonta = ""
Po klikni?ciu F2 sprawdza czy okno jest otwarte jak nie to triggeruje do sside, tam za to pobiera dane typu Ranga, id skina koniecznie z accountdata i? taki zrobi?em zapis , score.
Te 3 pobrane dane wysy?a triggerem do cside gdzie puste zmienne globalne zast?puj? si? stringami lub int'ami i okienko pojawia si? (guisetvisible).
Przepraszam za roztrzepanie i sklejanie tekstu w niesp?jn? ca?o??, lecz mam nadziej?, ?e kto? o stalowych nerwach si? po?apie.
local acc = getPlayerAccount(source)
local skinid = getAccountData(acc,"skin")
local ranga = getAccountData(acc,"rank")
local score = getAccountData(acc,"score")
local level = getAccountData(acc,"level")
local wartosci = {skinid, ranga, score, level}
end)
a b??d tak: Bad argument getAccountData expected account at argument 1, to samo gdy zamiast source w getaccdata dam thePlayer;
function toggleGui()
if (guiGetVisible(window)) then
showCursor(false)
guiSetVisible(window,false)
elseif (not isCursorShowing()) then
--showCursor(not isCursorShowing())
--guiSetVisible(window,true)
triggerServerEvent("zapytanie",resourceRoot)
end
end
bindKey("F2","down",toggleGui)
[ Dodano: 2015-04-24, 20:48 ]
Okej, dzia?a jednak jest pewnien problem, w sside jest trigger kt?rego argument 2 czyli w tym przypadku "element" nie odpowiada i te? jest b??d, czym go zast?pi??
[ Dodano: 2015-04-24, 20:50 ]
ee, nie wa?ne, moja nie uwaga.