mam problem bo nie wiem jak zrobi? tak ze jak stoimy ko?o bankomatu to wy?wietla nam panel bankomatu zrobi?em cos takiego ale dzia?a tylko na bankomat o id 1 id 2,3 nie chce dzia?a? nie wiem jak to zrobi? by dzia?a?o ko?o wszystkich bankomat?w
poni?ej stock kt?ry zrobi?em do tej pory i z kt?rym walcz? ju? jakie? 2 godziny:
Po pierwsze to co zrobi?e? jest nieoptymalne.
Przy starcie powiniene? zrobi? stock od za?adowania bankomat?w, potem te dane wypisa? do enuma.
Wtedy dopiero otwierasz p?tl?, kt?ra zaczyna si? od 0, a ko?czy na maksymalnej ilo?ci bankomat?w.
P?tla powinna wygl?da? tak:
for(new i = 0; i < MAX_BANKOMATY; i++)
W tej p?tli nie powiniene? nic wczytywa?, tylko wykona? funkcj? dajmy na to
"IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, ODLEG?O??, BankomatData[i][PosX], BankomatData[i][Posy], BankomatData[i][PosZ])"
Czyli sprawdzi? czy gracz jest w odleg?o?ci od bankomatu zapisanego w enumie. Je?eli tak, to ma co? wykona?. Chyba proste, je?eli nie rozumiesz to postaram si? to jeszcze raz wyt?umaczy?.
EDIT: Pomy?la?em, ?e mo?esz tego nie zrozumie?. Wstawiam gotowy wycinek z kodu z mojego gamemode'a.
I nie s?uchaj kolegi wy?ej, bo chyba ma?o si? zna, skoro poda? Ci definicj? funkcji kt?ra jest ju? wbudowana w j?zyk.