1. Witam, mam dziwny problem na serwerze. Po naci?nieciu przycisku na kupno paliwa nie zabiera 75$ tylko czasami dodaje kase, czasami odbiera. Najciekawsze jest to ?e mi NIGDY nie zabra?o ?le kasy, tylko graczom
Powy?ej wszystko wida?, jak sprawa wygl?da (jest to post u?ytkownika mojego serwera)
2. Jak zrobi? aby blip zosta? usuni?ty tylko jednemu graczowi? Robi?em skrypt na towary i jeszcze jeden problem - blip zostaje zniszczony wszystkim graczom.
Ale ja nie twierdze , ?e to nie jest to samo , ale jaki jest sens pisania getLocalPlayer() skoro mo?na to napisac jako localPlayer? Jest to krotsze i nie ma mozliwosci pomylki. A to ze od 2 lat skryptujesz to mnie na prawde gowno obchodzi , wogole jezeli myslisz ze napiszesz ,ze skryptujesz juz x lat to wszyscy pomysl? o jaki zajebisty koles jego slowa s? swi?te to sie kolego przeliczyles. Nawet twoj nick swiadczy o twojej pysze wi?c nie badz taki wspanialy i cudny.
Dobra, bug z kas? (chyba) wyja?niony - to pewnie przez inny skrypt.
Jeszcze jedno ma?e pytanie, da rad? zakodowa? skrypt r?cznie? Bo koduje przez program i ...nie robi mi ?adnego plika a ni nic A kiedy? robi?o, mo?e to przez to ?e skrypt zajmuje sporo (45 kb) a nie chce aby mi wykradli go
Ziomek11, http://forum.mtasa.com/vi...p?f=108&t=30161 masz tu dobry kompilator. Wrzucasz plik np. test.lua do folderu z plikami, uruchamiasz LUA Compiler i wpisujesz nazw? bez .lua np. test. Zakodowane przenosi do folderu LUA a nie zakodowane do folderu NoCompiles.