Prawdopodobnie zabezpieczenie na serwerze, takie co? jest nawet jako skrypt przyk?adowy od SA-MPa (maxips.amx) i domy?lnie jest tam w?a?nie ustawione 3 po??czenia z tego samego IP wi?c kto? si? pewnie nie chcia? trudzi? i tylko za?adowa? sobie ten filterscript na serwer.
Dlaczego jak odpalam czita to wszystko dzia?a tylko, ?e serwer ju? nie. Gdy zmieniam IP na serwer na kt?rym chc? czitowa? (taki, kt?ry jest w??czony) to wyskakuje, ?e aplikacja przesta?a dzia?a? i si? wy??cza ;d dlaczego?
Tzn ? Nie za bardzo Ci? zrozumia?em...
'odpalam czita to wszystko dzia?a tylko, ?e serwer ju? nie"
co znaczy, ?e serwer ju? nie ? Zmieniasz IP podczas gdy RakSAMPClient.exe jest uruchomione ?
Nie, komend? mo?esz sobie doda? sam.. wystarczy sobie pobra? kod raksampa z googlecode.
Skoro kto? chce doda? komend? i wie jak to zrobi? to r?wnie dobrze mo?e napisa? sobie sam komendy kt?re s? w tym raksampie bo nie s? one jako? specjalnie zaawansowane.
Ju? kto? pyta? o kod, chcia? tylko sprawdzi? jak dzia?a pewna komenda wi?c wszystko mu wyt?umaczy?em i poda?em kod tej komendy, skoro umie co? C++ to b?dzie umia? ten kod wykorzysta?.
Og??em, jak kto? chce si? co? dowiedzie? to pisa? ?mia?o na PW i wszystko wyja?ni? lub podam kod, ale ca?ego kodu nie mam zamiaru wydawa? cho? wiem i? jest to ?amanie licencji lecz nawet oryginalni autorzy kt?rzy aktualizuj? ten kod od kilku ju? wersji SA-MPa powiedzieli mi ?e mog? z kodem zrobi? co chc?.
Niby fajny cheat, tylko wi?kszo?? jest zabezpieczona przed nim i dostajesz bana w ci?gu paru sekund, wi?c czy taki przydatny to ja nie wiem, jedynie na s?abe serwery si? przyda na kt?rych gra po 3-2 osoby, jedynie co mnie ucieszy?o to to ?e mo?na bez problemowo denerwowa? admina wpisuj?c !follow i id admina. Ale w sumie mo?na to samo robi? na s0biecie, bo i tak czy tak zostaniesz zbanowany.
A no na wi?kszo?? rzeczy ju? s? zabezpieczenia, ale np. powinno si? da? wbi? na ka?dy serwer i przynajmniej czatowa? bo serial jest losowy a i si? bot od razu nie spawnuje. No chyba ?e kto? wyczai? jak go zabezpieczy?, bo wsadzi?em do niego co? w rodzaju auto-destrukcji
w RakSAMPClient.xml (otw?rz notatnikiem lub innym edytorem)
wpisujesz w te dwa miejsca sw?j nick i IP serwera a nawet has?o do serwera (nie rcon) je?li znasz. Przyk?adowy kod:
(Te linijki 'The first one is the one it will connect to' do 'Down there u type the ip, bitch' to tylko komentarz, nie musisz tam nic zmienia?.)