Gdy tworzysz gui to robisz je na maksymalnie mozliwej rozdzielczosci, potem podczas obliczen skalowania opierasz sie o ta rozdzielczosc, dlatego najlepiej jest miec ekran full hd bo ma fajna rozdzielczosc pod skalowanie. Wejdz w ustawienia MTA grafika i masz rozdzielczosc, ustaw najwyzsza i wtedy dzia?aj sobie
ja mam ekran 1920x1080 i w ustawieniach mam 1920x1080
tylko mi sie rozchodzi o to ze ta przeskalowana grafika na moim ekranie wygl?da dobrze a na rozdzielczosci 1680x1050 jest slabszej jakosci (lekko rozmazana) ale tak czy siak wycentrowane jak na mojej
nie wiem czy to ma znaczenie ale nie krozystam z gui editora
Gdy tworzysz gui to robisz je na maksymalnie mozliwej rozdzielczosci, potem podczas obliczen skalowania opierasz sie o ta rozdzielczosc, dlatego najlepiej jest miec ekran full hd bo ma fajna rozdzielczosc pod skalowanie. Wejdz w ustawienia MTA grafika i masz rozdzielczosc, ustaw najwyzsza i wtedy dzia?aj sobie
ja mam ekran 1920x1080 i w ustawieniach mam 1920x1080
tylko mi sie rozchodzi o to ze ta przeskalowana grafika na moim ekranie wygl?da dobrze a na rozdzielczosci 1680x1050 jest slabszej jakosci (lekko rozmazana) ale tak czy siak wycentrowane jak na mojej
nie wiem czy to ma znaczenie ale nie krozystam z gui editora
Skoro masz taka rozdzielczosc ladna to czemu skalujesz po najmniejszej?
Ja na prawd? dalej nie rozumiem o co ci chodzi? Chodzi ci ?e mam co? nie tak w kodzie? Grafiki s? z?ych wymiar?w czy jak?
tylko ze to jest pozycja z osi x, y na ekranie a nie rozdzielczosc w jakeij skaluje bo jak tam wpisze 1/zoom (po prostu zoom), 1/zoom to logicznie bedzie w lewym gornym rogu
Nie pobieram plik?w wybacz. Og?lnie nie u?ywaj zoom, kolega wy?ej poda? dobre skalowanie jednak ja i tak jestem zwolennikiem relatywnego. Kwestia gustu