Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2014-02-28, 18:51

ekicam2

KISS

Na forum: 5602 dni
Nick w MP: ekicam2

Piwa: 11

Respekt: 50

Cze?? mam wizj? na serwer ;) i ale po prostu mam jaki? lewacki serwer pobrany bo raz co? dzia?a raz nie. Chcia?bym zrobi? ?eby skiny by?y przydzielone do frakcji- logujesz si? i dopiero wtedy zostajesz przeniesiony do wybiera?ki. Wszystko ok tylko nie mam pomys?u jak wywo?a? wybieranie skina wikipedia samp'a nic mi na ten temat nie powiedzia?a.

mam te? drugi problem i nie wiem czy po prostu co? ?le wymy?li?em czy po prostu m?j serwer o*ipia? z rado?ci i nie chce wykona? "kodu bo tak"

z g?ry dzi?ki za odpowied? i zainteresowanie ;)

Podpis

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2014-02-28, 20:11

Cayden.

Na forum: 4654 dni

Piwa: 2

Daj wi?ksz? cz??? kodu to co? si? zdzia?a.

Wysłany: 2014-02-28, 20:31

ekicam2

KISS

Nie rozumiem po co Ci wi?ksza cz??? kodu? Potrzebuje po prostu sposobu na wywo?anie OnPlayerRequestClass i tyle ;) a je?eli chodzi o wyrzucanie gracza z samochodu to da?em wszystko co mam napisane.

Podpis

Wysłany: 2014-02-28, 20:51

=X=

WUJCIO DOBRA RADA

Na forum: 4524 dni
SPONSOR

Piwa: 641

Respekt: 209,5
Respekt: 209,5Respekt: 209,5

Ostrzeżeń: 100%
"ekicam2" napisał/a:

Nie rozumiem po co Ci wi?ksza cz??? kodu? Potrzebuje po prostu sposobu na wywo?anie OnPlayerRequestClass i tyle ;) a je?eli chodzi o wyrzucanie gracza z samochodu to da?em wszystko co mam napisane.

public OnPlayerRequestClass(playerid, classid) jest wywo?ywany automatycznie po przej?ciu przez public OnPlayerConnect(playerid) pod warunkiem ?e nic nie usuwa?e? w mapie, skrypcie wi?c sk?d te pytania. Je?eli chcesz przytrzyma? OnPlayerConnect(playerid) i ?eby nie przeskoczy? domy?lnie na OnPlayerRequestClass(playerid, classid) w OnPlayerConnect(playerid) dodaj dialog rejestracji, logowania, po rejestracji, logowaniu sam przeskoczy na OnPlayerRequestClass(playerid, classid) i wtedy jak masz zapis do pliku b?dziesz wybiera? skina przydzielonego do frakcji. :p

Wysłany: 2014-02-28, 21:14

ekicam2

KISS

Dzi?ki za konkretn? odpowied? ;) piwko leci, jakbym m?g? jeszcze prosi? o rozwi?zanie 2 problemu w jednym temacie ?eby nie robi? nowego :)

Podpis

Wysłany: 2014-02-28, 21:23

=X=

WUJCIO DOBRA RADA

Na forum: 4524 dni
SPONSOR

Piwa: 641

Respekt: 209,5
Respekt: 209,5Respekt: 209,5

Ostrzeżeń: 100%
"ekicam2" napisał/a:

Dzi?ki za konkretn? odpowied? ;) piwko leci, jakbym m?g? jeszcze prosi? o rozwi?zanie 2 problemu w jednym temacie ?eby nie robi? nowego :)

A co si? konkretnie dzieje po wej?ciu do pojazdu, bo z tego co widz? pojazd nale?y do Policji a public OnPlayerEnterVehicle(playerid, vehicleid, ispassenger) odpowiada co si? ma dzia? jak facecik wsiada do pojazdu(?w).

Wysłany: 2014-02-28, 21:47

ekicam2

KISS

Og?lnie chodzi o to ?e ma nie wsi??? a jak wsi?dzie to go wyrzuca ;) chodzi o uniemo?liwienie prowadzenia pojazdu osobom nieupowa?nionym. W chwili obecnej (zgodnie z tym co na wikipiedii zosta?o napisane) akcja wsiadania powinna zosta? anulowana je?eli gracz nie nale?y do frakcji policyjnej i pr?buje wsi??? do radiowozu. Niestety tak si? nie dzieje i nie wiem o co chodzi.

Podpis

Tagi: skin :: frakcyjny
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN » [GF] Skin frakcyjny Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi