public OnPlayerStateChange(playerid,newstate,oldstate)
{
new vehicleid = GetPlayerVehicleID(playerid);
if(newstate == PLAYER_STATE_ONFOOT) vSpeed[playerid]=0;
if(oldstate == PLAYER_STATE_ONFOOT && newstate == PLAYER_STATE_DRIVER) // Player entered a vehicle as a driver
{
if(!strcmp(CarInfo[vehicleid][cOwner], PlayerName(playerid)))
{
}
else
{
RemovePlayerFromVehicle(playerid);
SCM(playerid, COLOR_LIGHTBLUE, "[RL-RP] Nie jeste? w?a?cicielem pojazdu. Zostajesz wyrzucony z auta.");
}
}
return 1;
}
[ Dodano: 2012-06-08, 12:15 ]
Tak w og?le, to ja bym da? tego kod do OnPlayerEnterVehicle a potem najwy?ej w timerze sprawdza? czy gracz jest w poje?dzie i je?eli nie ma do niego uprawnie?, to wyrzuca?oby go.
Podpis
Zając, idź kicać gdzie indziej, może w teletubisiach się miejsca zwolnią.
Wiele dzieci, które mi zazdroszczą, że mi się powodzi crashują mi serwer
public OnPlayerStateChange(playerid,newstate,oldstate)
{
new vehicleid = GetPlayerVehicleID(playerid);
if(newstate == PLAYER_STATE_ONFOOT) vSpeed[playerid]=0;
if(oldstate == PLAYER_STATE_ONFOOT && newstate == PLAYER_STATE_DRIVER)
{
{
SCM(playerid, COLOR_LIGHTBLUE, "[RL-RP] Nie jeste? w?a?cicielem pojazdu. Zostajesz wyrzucony z auta.");
}
else if(CarInfo[vehicleid][cOwner] == 1)
{
SCM(playerid, COLOR_LIGHTBLUE, "[RL-RP] Jeste? w aucie frakcyjnym / do prac dorywczych. Nie zniszcz go.");
}
}
return 1;
}
Wyrzuca mnie z auta pokazuj?c, ?e nie jestem w?a?cicielem. Pojazd ma ustawione Owner na 1. Prosz? o pomoc.
Nie wa?ne. UID pojazd?w si? popsu?y
[ Dodano: 2012-06-09, 12:19 ]
Nowe errory:
C:\Documents and Settings\Daniel\Pulpit\Profesionalne Role Play\gamemodes\MRP.pwn(1330) : error 010: invalid function or declaration
C:\Documents and Settings\Daniel\Pulpit\Profesionalne Role Play\gamemodes\MRP.pwn(1344) : error 010: invalid function or declaration
Kod:
public SprawdzCzyFrakcja(vehicleid, playerid)
{
if(PlayerInfo[playerid][pMember] != CarInfo[vehicleid][cOwned] && PlayerInfo[playerid][pLeader] != CarInfo[vehicleid][cOwned])
{
SCM(playerid, COLOR_LIGHTBLUE, "[RL-RP] Pojazd frakcyjny. Nie masz uprawnie?. Zostajesz wyrzucony");
}
else
{
new ftext[128];
SCM(playerid, COLOR_LIGHTBLUE, "[RL-RP] Jeste? w aucie frakcyjnym. Nie zniszcz go.");
format(ftext, sizeof(ftext), "[RL-RP] W?a?ciciel pojazdu: %s", FactionInfo[CarInfo[vehicleid][cOwned]][fName]);
SCM(playerid, COLOR_LIGHTBLUE, ftext);
}
}
return 1;
}
public SprawdzCzyGracza(vehicleid, playerid)
{
{
SCM(playerid, COLOR_LIGHTBLUE, "[RL-RP] Nie masz uprawie? do tego pojazdu.");
}
else
{
SendClientMessage(playerid, COLOR_LIGHTBLUE, "[RL-RP] Wsiad?e? do w?asnego pojazdu. /v mo?esz nim zarz?dza?");
}
}
return 1;
}