Rockstar Games oficjalnie zapowiedziało wersję Definitive Edition 3 znanych części - III, Vice City i San Andreas. Głównym powodem wprowadzenia odświeżonych wersji jest 20 rocznica pierwszego wydania GTA III.
Jak można wyczytać na stronie Rockstar Games, będą to usprawnione wersje, z polepszonymi systemami oraz grafiką, jednak całość ma pozostać zachowana w klasycznym stylu i wyglądzie.
Co chyba najciekawsze, 3 odświeżone wersje mają pojawić się jeszcze w tym roku! Będziemy mogli w nie zagrać na konsolach PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch oraz oczywiście na PC.
No i elegancko, będzie w co grać. Uważam że rockstar szybko nie wypuści GTA VI bo za duże zyski mają z 5tki póki co i rozwijają ja dalej (Online) Czekamy i ciekawe czy będzie to za darmo a jak nie ile sobie za to wycenia
Też mi się tak wydaje, że VI nie pojawi się za szybko, głównie właśnie ze względu na dobrze prosperujące Online w GTA V Obawiam się, że chyba nie ma co się spodziewać darmowej dostępności
To będzie petarda! Jeszcze jak ktoś napiszę do tego multiplayer to już w ogóle! <3
Na marginesie, stworzyłem serwer Discord poświecony właśnie temu projektowi Zapraszam gorąco: https://discord.gg/qazb9BnndT