chce zrobi? skrypt ze jak kto? wjedzie w marker to mu sie pokazuje okienko GUI i tam ma ro?ne przyciski itd.
dobra zrobi?em tak w LUA, jak kto? wjedzie w marker to ma GUI itd ale mam z tym jeden problem.
jak ktos wjedzie w ten marker to ten GUI sie pokazuje ka?demu graczowi na serwie a nie tylko jemu
pr?bowa?em na wiele sposob?w to zrobi? i nic. zawsze tak samo b?agam pom??cie jaka mam linijk? dopisa? albo co? by to okienko si? pokaza?o tylko tej osobie co w marker wjedzie a nie ka?demu na serwie.
narazie to zrobilem tylko takie bylo co dla testow ale jak mi sie uda rozwiazac ten prioblem co na poczatku pisalem to juz zrobie normallne prawdziwe gui:
ps. to takie byle jakie okno zrobilem wedlug poradnikow z wiki mta sa
Ostatnio zmieniony przez KukiX 2010-02-20, 14:11, w całości zmieniany 2 razy
Nie wiem sk?d ?e? wzi?? ten kod na onClientMarkerHit.
U?y?e? getRootElement() - czyli po wejsciu w obojetnie jaki marker gui si? wy?wietli dla wszystkich graczy.
mam kolejny problem z gui ale z buttonem
bo cos mi ni idze zrobic linijek w CLIENT ale takich zeby w SERVER zrobic co ma sie dziac po kliknieciu w button. probowalem zrobic ale mi nei bardzo idzie
[ Dodano: 2010-02-22, 15:37 ]
poradzilem sobie z tymi buttonami. ale znowu mam 3 problem. nie dziala linijka:
showCursor ( true )
[ Dodano: 2010-02-22, 16:06 ]
poradzilem sobie mozna close