Cze??. Chcia?bym stworzy? teleport (Np. jako CMD), ale taki kt?ry b?dzie w jakiej? okre?lonej kolejno?ci (nie musi by? losowo) teleportowa? graczy kolejno do pozycji.
oczywi?cie u?ywaj?c:
Dla przyk?adu - kilku (max 18) wpisze komende /dolacz
kt?ra do??czy ich do gry, po zako?czeniu odliczania gra startuje i teleportuje ich na miejsce gry
np. do:
Wiadomo ?e trzeba zrobi? ca?? 18 SetPlayerPos, to tylko dla przyk?adu.
W pierwszym momencie my?la?em, ?e chcia?e? losowe pozycje przy teleporcie ale potem przeczyta?em to drugi raz.. No ok.
Napisa?em Ci tyle kodu. Oczywi?cie mog?o by to zosta? wykonane troszk? lepiej. Je?li bardzo zale?y Ci na pomocach na czasie realnym, to zostaw mi sw?j kontakt na PW.
@up
Jako? nie jestem przekonany do tego kodu.
Raczej widz? to w spos?b tablicy, p?tli for(dodaj?cej +1 do tablicy) oraz kolejne identyfikatory jako pozycje.
nie rozumiem po cholere ten "if(!IsPlayerConnected", skoro nie b?dzie gracza to tak czy tak go nie doda ;d
przecie? skrypt nie zapisuje do niczego danych graczy kt?rzy byli kiedy? na serwerze.
Ju? Ci m?wi?. Mija troch? czasu od rozpoczynania eventu, oraz jego zainicjowania. Je?li os?b, kt?re si? zapisa?y jest mniej ni? wyznaczona liczba, to event nie wystartuje.
@up Doobra xD to to ja ju? mam w swoim kodzie.
Kod r?wnie? teleportuje (ale tylko w jedno miejsce) graczy, podczas startu co? robi, na zako?czenie co? robi, tak?e ja tylko chc? doda? warunki, aby teleportowa? kolejno graczy do kolejno pouk?adanych miejsc (jak mia?by by? losowo to nie szkodzi, mo?e to b?dzie ?atwiejsze).
Dlaczego nie b?dzie dzia?a? poprawnie? To to samo co Ty chcesz zrobi?, tylko zamiast pisa? SetPlayerPos 300 razy i bawi? si? w globalne zmienne ja zrobi?em to lokalnie, jedynie z alokacj? globalnej zmiennej trzymaj?cej te pozycje z Twojego SetPlayerPos.
Niestety nie mam zamiaru modyfikowa? tego ca?ego kodu i bawi? si? w jego zmienianie, dlatego je?li rzeczywi?cie potrzebujesz mojej pomocy, to tak jak ju? wspomnia?em. Zostaw mi sw?j kontakt na PW.
Aby nie otwiera? nie potrzebnie nowego tematu, to tu zadam pytanie.
Jak mog? po wpisaniu komendy zablokowa? j? na 70 sekund, tak aby wyskakiwa?a informacja "nie mozesz jeszcze uzyc tej komendy" ? Po 70 sekundach, aby mozna bylo zn?w j? u?y? i nie wyskakiwa?a powy?sza informacja.