Witam Wszystkich Czytaj?cych m?j temat!
Mam pewien problem poniewa? stworzy?em System Gold wszystko ?adnie dzia?a lecz je?eli zginiemy (gracz nas zabije albo inne powody) i wstaniemy z BW (Serwer Role Play) ju? gold nie mamy. I mam do was pytanie czy po "wstaniu" z bw mo?na zrobi? tak ?e Gold danemu graczowi b?dzie si? resetowa? do jego poziomu jaki mia? ?
PS: System Gold polega na tym ?e mamy pod nickiem z?oty napis GOLD oraz na TAB mamy zloty nick
Ostatnio zmieniony przez julek90 2013-07-22, 18:44, w całości zmieniany 1 raz
a jak ustawiasz tego golda graczowi?
przez jak?? cmd?
Jak tak, to po wpisaniu tej cmd do tablicy np. Gold[playerid] dopisz mu 1
i przy spawnie, w callbacku OnPlayerspawn
sprawd? czy gracz ma golda, czyli
i przy "respawnie" gracza znowu ma golda.
Jakby? powiedzia? w jaki spos?b komu? dajesz golda, albo da? kawa?ek kodu, aby pokaza? jak dajesz graczowi golda, i jak go sobie "?aduje", to mo?na znale?? lepszy spos?b "automatyczny"
Dobra. Nie masz tam dawa? PlayerInfo[playa][pGold]=0; - bo to oznacza, ?e ka?demu kto sie spawnie, usuwasz golda.
musisz zrobi? tak jak ja pisa?em
Tylko problem jest taki, ?e nie wiem czy masz 6 poziomow golda czy jak? bo nie rozumiem sk?d wzi??e? 6 a nie 1.
0 - nie ma golda. 1 - ma golda, by?oby logiczniej.
Bo gdyby? zrobi? tak, jak m?wi adamoloxD,
czyli
To by? ka?emu przy spawnie da? golda.
@Edit, ^UP
To czemu przy ?mierci gracza usuwasz mu golda?
Ja nie widze innej opcji.
Napisz dok?adnie o co Ci chodzi, bo wr??kami nie jeste?my.
Opisz konkretnie problem i podaj kod - kt?ry daje, usuwa golda. i co ma sie sta? gdy gracz ma golda? gdzie jest wykonywany ten kod np. na dawanie GOLD pod nickiem??
Powinno by? 0 nie ma gold 1 ma gold nie patrzcie na 6
A kolory sa w sluzbie:
Napisze jeszcze raz chodzi mi oto ?eby po bw jak ju? minie gracz dalej mia? ten napis GOLD pod nickiem i zo?ty nick na TAB. Bo po bw komendy zwi?zane z Gold czyli np inny kolor opisu dzia?aj?