1.Mam skrypt na wypadek , lecz u?y?em funkcji SetPlayerHealth i gdy raz w co? uderze to odbiera mi ?ycie normalnie , lecz gdy uderze 2 raz to jest nadal na tym samym . Co zrobi? aby zabiera?o powiedzmy 90% ?ycia za ka?dym razem ?
2. Mam taki problem z pojazdami , gdy wchodz? na serwer to one spadaj? do wody na nowych obiektach , u?y?em ju? streamera itd. ale to nic nie daje. Da si? co? zdzia?a??
3. Co zrobi? aby w dini zamiast %s w pliku by?a nazwa gracza?
4. Jak zrobi? takie co? aby gdy kto? chce wej?? na serwer to musi pobra? podmiank? na nowy pojazd ?
5. Mam system priv dom?w , lecz gdy kupie dom i wpisze komend? /domopcje to wyskakuje gui lecz nie mog? wybra? nic z tegogui bo nie dzia?a? nic si? nie dzieje gdy nacisn?.
To tyle , prosz? o wyrozumia?o?? i mo?liwe wyt?umaczenie.
Pozdrawiam
Yyy.. przepraszam bardzo. Ale czy nie boli Pana przez przypadek cz??? cia?a, kt?rej wi?d?ca nazwa to "odbyt"? SA-MP i sprawdzanie plik?w, MUAHAHAHA XDDDd To? mi humor wyostrzy?.
Pisa?e? ju? o tym. Nie wiem. Nie chce mi si? patrze?. Nie Tw?j kod, nawet palcem przy nim nie kiwn??e?.
By?em w MIAR? wyrozumia?y. W miar? postara?em si? wyt?umaczy?.
Przepraszam, ?e co?!
Po pierwsze: genialne nazwy zmiennych. Je?li tak masz zamiar pisa? to gratuluj?.
Po drugie: widz? doskonale kolega zna poj?cie "modulo" . Modulo to reszta z dzielenia. Na stronie kt?r? poda?e? jest 5%2 co jest r?wne 1, bo 5 = 4 + 1
Tak wi?c twoje rozumowanie jest b??dne. Teraz dlaczego zaokr?grasz punkty ?ycia? Skoro chcia? 90% to 90% a nie "gdzie?" uciekaj? ko?c?wki.
new Float:HP;
GetPlayerHealth(playerid, HP);
SetPlayerHealth(playerid, HP-((9*HP)/10);
Teraz co do podmianek: Nie ma mo?liwo?ci sprawdzenia, czy gracz POSIADA podmianki, ale zawsze mo?na gracza o tym poinformowa? przy wej?ciu na serwer, ?e wymagane s? "pliki serwerowe"
Pozdrawiam.
@down: Jaki? problem jest w liczeniu na u?amkach? Czyli 2x2.5=5 to wed?ug Ciebie powinno by? 2x3=6 ? Liczby zmiennoprzecinkowe s? okej
Ostatnio zmieniony przez Michalec 2013-05-30, 00:48, w całości zmieniany 1 raz
Okej dzi?ki dzia?a , lecz gdy uderze 2 raz to mam 0 hp ale nadal mog? funkcjonowa? tzn siedz? w aucie i ?yje cho? mam 0 hp tak samo jak wyjde to mog? nadal prosperowa?