Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2009-01-19, 15:07

Razer0807

Na forum: 6346 dni

Respekt: 50

mi dzia?a, przydaje si? :)
Dzi?ki

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2009-01-19, 20:15

Bantu

Na forum: 6516 dni

Piwa: 10

A ja znam jeszcze dwa sposoby:
1. Mianowicie jak sobie troszku przyspieszy? neta. W bardzo ?atwy spos?b mo?na to zrobi? i ju? opisuj?. Ale jest jedna uwaga ten myk czy trik dzia?a po prawnie pod Win XP Professional nie wiem jak si? zachowuje na innym systemie giganta. Teraz tak. Klikamy na START tam klikamy na Uruchom... i wpisujemy gpedit.msc. Teraz rozwijamy zak?adk? Konfiguracja komputera, tam wchodzimy w zak?adk? Szablony administracyjne. Teraz wybieramy Sie?. Tam Harmonogram pakiet?w Qos. Wybieramy teraz Ogranicz rezerwowaln? przepustowo?? (czy jako? tak). Teraz klikamy na W??cz i zmieniamy domy?lny limit z 20 na 0. Teraz jeszcze zastosuj i ok. W?a?nie ?ci?gn?li?my ograniczenia. Teraz resetujemy komputer i testujemy powinno si? odczu? troszku szybsze ?adowanie stron, ale to ju? pozostawiam waszej opinii.

2. Przed przyst?pieniem do tego zalecam zrobienie backupu rejestru bo w?a?nie tam b?dziemy miesza? w tym celu klikamy na Plik -> Eksportuj, aby potem wgra? wybieramy Importuj i plik z backupem.
no wi?c tak :
Start -> Uruchom -> cmd (wiadomo, konsola :P )
w konsoli wpisujemy "ipconfig" i zapami?tujemy nasze IP
teraz Start -> uruchom -> regedit
i po kolei wchodzimy w :
HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Services -> Tcpip -> Parameters -> Interfaces
W ty miejscu jest kilka folderow, wybieramy ten w kt?rym znajduje si? nasze aktualne IP (klucz o nazwie DhcpIpAddress )
Prawym klikamy w wolne pole i dodajemy nowa warto?? DWORD
zmieniamy jej nazw? na TcpAckFrequency a jako warto?? ustawiamy 1 w systemie szesnastkowym. To wszystko. Teraz reset pieca i powinno dzia?a?.

Pierwszy spos?b jest uniwersalny walniemy netowi oboj?tnie jakiego mamy kopa i tyle, a jak zastosowa?em ten drugi to ping spad? od 10 do 20 pkt. :)

Pozdrawiam Bantu.

Wysłany: 2009-01-20, 17:20

carbon

Na forum: 6751 dni

Piwa: 474

Ostrzeżeń: 60%
a jak ktos ma avasta zainstalowanego te? mo?e zwi?ksza? ping ja tak mia?em :(

Podpis

Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » OGÓLNE » PORADNIKI » Jak zmniejszyć ping w sa-mp/mta oraz innych grach. Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi