Mam ma?y problem z klikalnymi Text Drawami. Polega on na tym, ?e jak najad? kursorem na kt?r?? z opcji to pod?wietlaj? si? wszystkie. Wiem, ?e od ustawiania obszaru "klikalno?ci" TextDrawa odpowiada funkcja TextDrawTextSize. Pr?bowa?em zrobi? Text Draw z boxem i pobra? t? warto?? z boxa - nie dzia?a?o jak powinno. Zrobi?em te? osobny box i z niego pobra?em t? warto?? - te? nic. Zrobi?em nowy TextDraw z opcji sprite, rozci?gn??em go do rozmiar?w jakich potrzebuj? - tak?e nie dzia?a?o. Ma kto? jakie? pomys?y jak okre?li? ten obszar "klikalno?ci"?
Combacior, u?ywa?em iPLEOMAX Text Draw Editor, ale przerzuci?em si? na ten co wy?ej napisa?e?. A m?g?by? mi to opisa? w jaki spos?b okre?lasz ten obszar w TextDrawie zwyk?ym, tzn. takim zwyk?ym napisie?
wiktorp, tak te? pr?bowa?em, nawet teraz jak tak pr?bowa?em zrobi? to poprzez robienie tego boxem nie wyznacza wielko?ci X, zmienia si? tylko wielko?? Y, wi?c to nie b?dzie dzia?a?, nawet sprawdza?em przed chwil?, nie pod?wietla si? ?aden Text Draw po najechaniu na niego, a kod przyk?adowo wygl?da tak:
Ustawion? mam tak?e opcj? TextDrawSetSelectable na true.
Dodam jeszcze, ?e pr?bowa?em zrobi? to tak, ?e tworzy?em nowy sprite i nim wyznacza?em t? opcj? TextDrawTextSize, bo tam wyznacza wielko?ci X i Y, ale tak?e to nie dzia?a?o, zaznacza?o mi po najechaniu na Text Draw kilka pozosta?ych TD.