Uda?o mi si? zrobi? ma?y skrypt, kt?ry pobiera losowe koordynaty z tabeli i wypisuje je printem. Natomiast nie mam poj?cia jak zrobi?, aby co ka?de u?ycie komendy zmienia?o te w?a?nie koordynaty.
My?la?em nad p?tl? for, ale za nic w ?wiecie nie wiem jak to wykorzysta? w tym kodzie. Prosz? o nakierowanie mnie jak to wykona?. Z g?ry dzi?ki
To co wys?a?em dzia?a?o tak samo, lecz dzia?a to w taki spos?b, ?e zamiast co ka?de u?ycie komendy losowa?, to skrypt wylosuje raz. Potem je?li u?yjesz drugi raz komendy, to wy?wietli te same koordynaty, zamiast nowych wylosowanych z tabeli. Za nic nie wiem jak to zrobi?.
To co wys?a? wy?ej BarteQ03 spe?ni oczekiwania, jakie napisa?e? w pierwszym po?cie.
Zgodnie z pierwszy cytatem, z ka?d? komend? wylosuje Ci nowe koordynaty z tabeli.
Zdecyduj si?
Ostatnio zmieniony przez Wilq 2018-12-01, 17:45, w całości zmieniany 1 raz
Temat do zamkni?cia, przepraszam niepotrzebnie robi?em tylko zam?t. Par? razy wylosowa?o mi te same koordynaty przez to, ?e nie mia?em ich w tablicy za wiele. Przepraszam