Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2010-02-27, 19:41

Misiur

Na forum: 6416 dni

Piwa: 1

Respekt: 50

Siema. Na codzie? robie w Pawn, ale widzia?em ?e da si? do skryptu pawn do??czy? lua. Kolega mi m?wi? ?e Lua jest du?o bardziej rozbudowane i mo?e np. wy?wietli? obraz na telebimie. Ja potrzebuje przechwytywania klaiwszy, oraz k??eczka myszy. W Pawn mog? tylko klawisze gry przechwytywa? (zgodne z tymi w opcjach). Czy kto? mo?e mi powiedzie? czy Lua mo?e przechwytywa? dowolne klawisze? (wystarcz? z zakresu alfabetycznego, ale Fnumerek te? si? przydadz?). Z g?ry wielkie dzi?ki!

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2010-02-27, 19:52

own

Na forum: 5958 dni

Piwa: 4

Misiur, Owszem jest Plugin kt?ry umozliwa pisanie skryptu/gamemodu w LUA lecz nie posiada tych opcji co w MTA.

Podpis
Potrzebujesz pomocy w MySQL, Pawn ? Pisz na pw !

Wysłany: 2010-02-28, 11:16

Misiur

Na forum: 6416 dni

Piwa: 1

M?wisz o tym pluginie? Niestety jeszcze nie ma wersji pod 0.3a, ale ja nie pyta?em o to czy si? da.

Pyta?em o: Czy kto? mo?e mi powiedzie? czy Lua do??czone do pawn mo?e przechwytywa? dowolne klawisze? W Pawno da si? tylko Te (special action i kierunkowe)

Wysłany: 2010-03-01, 15:17

KukiX

Na forum: 6725 dni

Piwa: 17560

Respekt: 160
Respekt: 160Respekt: 160

Pawno ma bardzo ograniczone mo?liwo?ci i jeszcze ten denny multiplayer bez synchronizacji.

W MTA (lua) da si? przechwyci? ka?dy klawisz.
W SA-MP nie.

Podpis
Moje skrypty MTA:
¤PlayDM
¤Mini-Games v0.2

Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » LUA » Lua a obsługa klawiatury/myszy Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi