Tak Pioruniasty, mia?e? racje, to nic trudnego a ja si? g?upio spyta?em. M?j b??d. Mam teraz pytanie, jak zrobi? co? ala, g??d w GTA singlu lub "odbieranie hp".
Irvis126, dzi?kuje mabako dzia?a, blip?w na f11 nie ma. To mnie boli, musz? zrobi? osobno czy masz jeszcze jaki? pomys??? Masz Browca
co do F11 za??cz plik kt?ry jest juz w zestawie z serwerem /start playerblips lub w panelu uruchim skrypt playerblips potem abyby?y nicki to ?i?gasz z community mapnames i uruchamiasz i gotowe
[ Dodano: 2012-04-26, 21:23 ]
a co do tego umierania to robisz skrypcik z jedzeniem kt?re dodaje HP a umierac mozesz tworz?c banalny skrypt:
tworzysz jedn? funkcje
p?telka
ustawiamy odbieranie HP po 1
zamykamy funkcje i p?tle dwoma endami
i z u?yciem setTimer ustawiamy co jaki czas ma si? funkcja wykonywa? czyli co jaki czas ma zabiera? po i HP np
i to tyle
Podpis
[you]
, Sprawdź pierwszy serwer Roleplay, stawiający duży nacisk na grę In Character!
www.lss-rp.pl
setTimer(function()
if not isPedDead(localPlayer) then
local hp=getElementHealth(localPlayer)
setElementHealth(localPlayer, hp-10<0 and 0 or hp-10)
end
end, 10000, 0)
Wielebny, jeste? pewien, ?e zmieni to te? sytuacj? po stronie serwera?
Tak, ka?dy gracz jest automatycznie synchronizatorem samego siebie, w zwi?zku z tym zar?wno zmiany w po?o?eniu localPlayer, jak i zmiany w ilo?ci HP, AR s? automatycznie przekazywane do serwera i pozosta?ych graczy.
Nadal nic nie wiem... Kt?rego? z tych kod?w mog? u?y? czy niee??
[ Dodano: 2012-04-28, 18:44 ]
Mam taki fajny kodzik i nie wiem, nie mog? znale?? gdzie by tutaj trzeba by?o doda? linijk? aby pracownika firmy Policja spawnowa?o w x. y. z.
[ Dodano: 2012-04-28, 18:45 ]
kodzik:
[quote]
Ostatnio zmieniony przez Marcin^^ 2012-04-29, 13:40, w całości zmieniany 1 raz
Nadal nic nie wiem... Kt?rego? z tych kod?w mog? u?y? czy niee??
Oba dzia?aj? tak samo, ja sw?j uwa?am za bardziej optymalny i mniej obci??aj?cy serwer (dzia?a po stronie klienta).
[ Dodano: 2012-04-28, 18:44 ]
Mam taki fajny kodzik i nie wiem, nie mog? znale?? gdzie by tutaj trzeba by?o doda? linijk? aby pracownika firmy Policja spawnowa?o w x. y. z.
Ale robisz syf w tym w?tku, dlaczego nie za?o?y?e? kolejnego skoro to zupe?nie inna sprawa?