Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2010-01-26, 16:10

macho{PL}

Na forum: 6043 dni

Respekt: 50

mam ot?? taki problem. potrzebuje w LUA zrobic ?e jak sie wejdzie w dany marker to na czacie wyskakuje tej osobie co wesz?a w marker jakis tekst. jest to dla mnie bardzo wa?ne i prosze o pomoc. potrzebuje r?wnie? zrobic takie "teleporty" nie na komende tylko takie ?e jak w jakim? miejscu na mapie sie wejdzie to si? teleportuje do jakiego? interioru i na odwr?t. wszystko jest dla mnie bardzo wa?ne i potrzebne wi?c mam nadzieje ?e kto? mi pomoze

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2010-01-26, 17:03

KukiX

Na forum: 6725 dni

Piwa: 17560

Respekt: 160
Respekt: 160Respekt: 160

Mo?esz wykorzysta? do tego onMarkerHit .

Wysłany: 2010-01-26, 19:51

H5N1

Na forum: 6366 dni

Zrob tak.

Function nazwa ()
robienie markera
end
addEventHandler ("onResourceStart", getResourceRootElement(getThisResource()), nazwafunkcji)

znow kod robienia markera (samo createMarker)
addEventHandler ("onMarkerHit...

function hitMarker ()
tu cos sie robi
end

Pamietaj, ze w evencie onMarkerHit "source" to nie gracz, a marker w ktorego ktos lub cos wdepnie. Zamiast source uzyj hitElement.

Wysłany: 2010-01-26, 21:16

macho{PL}

Darkside, to co da?e? to zadzia?a?o tylko ?e da si? jakos zrobi? by tego markera nie tworzy?o w skrypcie tylko wykrywa?o z pliku .map? pr?bowa?em sam sobie zmienic ale co? mi nie wysz?o.
H5N1, dzieki za pomoc ale to wy?ej jest lepsze

a z tym interiorem to potrafi?by mi kto? pom?c? chodzi mi z tym o to ?e przed jakim? budyniek przy drzwiach jest marker i jak sie na niego wejdzie to teleportuje do danego interioru i tam te? jest marker by wroci?. albo ?e jak sie wejdzie w dane wsp??rz?dne to teleportuje do innych danych wsp??rz?dnych a marker bym sobie dorobil. potrafi?by mi ktos z tym pom?c?

Wysłany: 2010-01-27, 10:15

KukiX

Na forum: 6725 dni

Piwa: 17560

Respekt: 160
Respekt: 160Respekt: 160

macho{PL},
W plikach mta jest taki podstawowy skrypt i nazywa si? - interiors
Dodaje on markery dzi?ki kt?rym mo?esz wchodzi? do budynk?w tak jak w single player.

hmm a co do tej pierwszej sprawy to mo?esz u?y? http://wiki.mtasa.com/wiki/GetElementID

Wysłany: 2010-01-27, 15:52

macho{PL}

Darkside, thx. ju? sobie poradzi?em z tymi markerami co chcialem. temat mo?na close

Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » LUA » markery - konieczne! Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi