Witam mam pytanie jak wykona? zapisywanie przebiegu pojazd?w przypisanych do zmiennej we frakcji mam np zmienna
S? one dodane do gamemoda no i chcia?bym ?eby zapisywa?y przebiegi si? do pliku policja przebiegi pojazdow . Zapis do pliku umiem wykona? ale chodzi o to jak dalej z tym ?
Mam zaskryptowane pojazdy dla danej frakcji w taki spos?b
new poliauta[20];
A w ongamemode s? dodane tak:
poliauta[0] = addstaticvehicle...
poliauta[1] = addstaticvehicle...
No chce ?eby do pliku zapisywa? si? przebieg pojazd?w frakcyjnych
Nie wiem jak wykona? obliczanie przebiegu auta i jak zrobi? ze np po wej?ciu do auta frakcyjnego tworzyl si? plik pojazdu z przebiegiem albo do 1 pliku o nazwie policjaprzebiegi tworzy?a si? linijka z id pojazdu i przebiegiem
Nie mozna stworzyc czegos co wykonuje sie po jakims czasie bez timera
Dalem ci gotowca i sie ciesz
[ Dodano: 2018-02-05, 20:37 ]
W kazdym razie mozesz pobrac system paliwa by Nick888 a potem zmienic wartosci z paliwa (odejmuje -) na przebieg (dodaje +) z takimi samymi wartosciami
kitekat, po wej?ciu do pojazdu pokazujesz graczowi text draw licznika z warto?ci? przebiegu (przed pokazaniem go graczowi nale?y zmieni? go na warto?? przebiegu pojazdu, do kt?rego gracz wsiad?) jaki jest po wej?ciu do pojazdu. Nast?pnie musisz jako? od?wie?a? ten licznik. Je?li masz pr?dko?ciomierz to mo?esz pos?u?y? si? timerem od pr?dko?ciomierza, aby nie obci??a? serwera, je?li nie to tworzysz nowy timer dla gracza, w kt?rym b?dzie si? od?wie?a? text draw z przebiegiem, druga opcja to u?y? publicu OnPlayerUpdate (chocia? timer b?dzie raczej lepszym rozwi?zaniem), albo trzecia opcja, chyba najbardziej optymalna, je?li mo?na to tak nazwa?, w timerze, gdzie dodajesz jak?? warto?? przebiegu co jaki? czas, po prostu po dodaniu warto?ci aktualizujesz text draw.
dziekuje wam za pomoc zaraz zobaczymy czy cos z tego bedzie licznik mam teraz tylko musze dodac przebieg pojazdu no i sprawdzic czy wszystko bedzie smigac