prosz?o turiala na zarejestrowanie sie na no ip dam 10 wip
[ Komentarz dodany przez: Kopecki: 2008-01-04, 00:35 ] Pi pierwsze nie 10 tylko 1, Piwo oznacza pomoc a u?ytkownik kt?ry da Ci ten poradnik pomo?e Ci 1 raz a nie 10...
First Name: Twoje Imie
Last Name: Twoje Nazwisko
Email: Tw?j email (potrzebny do potwierdzenia rejestracji)
Password: Has?o
Confirm Password: Powt?rz has?o
How did you hear about us?: Z k?d sie dowiedzia?e? o NO-IP wybie? co chcesz.
I have read and agree to the following terms of service: Zaznaczamy to, jest to potwierdzenie zapoznania si? z regulaminem
Wciskamy przycisk SING UP NOW i ko?czymy rejestracje.
Sprawdzamy sw?j e-mail (ten kt?ry podali?my podczas rejestracji) powinna znale?? si? tam wiadomo?? z potwierdzeniem swojego konta. Zostanie wys?ana w ci?gu 24h.
Po potwierdzeniu rejestracji logujemy si? na stronie. Podaj?c e-mail i has?o.
W polu Hosts/Redirects wybieramy ADD i wype?niamy dane:
Hostname: Wpisujemy nazwe swojej domeny najlepiej ?eby mnia?a ona 4 litery np. - serv
Poni?ej wybieramy domene proponuje no-ip.info albo no-ip.org wtedy nasza domena b?dzie wygl?da? tak serv.no-ip.info
Wi?cej ju? nic nie trzeba robi? poprostu wciskamy Create Host ko?cz?c wype?nianie tego formularza.
Mo?e wyst?pi? b??d ze taka domena ju? istnieje b?dzie to wygl?da? tak:
This host is already in use, please pick another name.
Wtedy nale?y wybra? inna nazwe domeny tzn. Hostname:
Prawie wszystko ju? zrobili?my teraz zosta?o nam ?ci?gn?? klienta no-ip ?eby wszystko poprawnie dzia?a?o. Pobieramy klienta no-ip: http://www.download.com/N...j=dl&tag=button
Instalujemy go. Normalna typowa instalacja. Ka?dy sobie z tym poradzi.
Po zinstalowaniu odpalamy go. Klikamy Edit i wpisujemy nasz Email i has?o kt?re podali?my podczas rejestracji na NO-IP i klikamy OK powinna nam sie pojawi? bu?ka (zaznaczamy j?). Je?li jednak si? nie pojawi nie przejmujcie si? wtedy wystarczy zrestartowa? komputer.
Nast?pnie wchodzimy w Options i w zak?adce Standart zaznaczamy Run on Startup
W zak?adce Connection pasek na samym dole przes?wamy na maxa do lewej strony. Klikamy OK. Ustawili?my czas co ile no-ip b?dzie sprawdza? nasze IP czy si? przypadkiem nie zmnieni?o.
no tak ale ja od tego serwa mma pliki gdzies na kompie czy jak ,,, bo nieczaje tego . iwem pomyslisz ze g?upi jestem ale nieczaje tego ... wogle jesli mam Almustafa.no-ip.biz to tak m?j serw sie nazywa czy jak ...
EDIT: no w?asnie zrobi?em to co On kaza? ale niewiem jak ten serwer uruchomi? czy jak
Ostatnio zmieniony przez Almustafa 2008-01-05, 10:02, w całości zmieniany 1 raz
Zrobilem Ale mam Problema ip sie nie zmienia jest ok ale jak wlaczam serwer to jest on off pisze adress m?j ip jest retering info moze co? w serwer.cfg mam zle pokaze cho Executing Server Config...
lanmode 0
rcon_password ****
maxplayers 30
port 7777
hostname Serwer Klanu NSD Night Stunt Drift By [NSD]Kuba_CL
gamemode0 Mietek 1
gamemode1 cw 1
filterscripts adminspec vactions as wyspa
announce 1
query 1
weburwww.nsdgtasamp.bnx.pl
anticheat 0
[ Dodano: 2008-01-08, 09:42 ]
a na no ip jest taka buzka z czerwonymi polikami to zle czy cu prosze o pomoc dam
[ Dodano: 2008-01-08, 09:46 ]
u mnie pisze kuba.no-ip.info DNS is current, no update needed plz pomuscie
sory za odkopanie kolejnego posta , to nie "ustala" ze tak powiem ip tylko za kazdym razem po rozlaczeniu neo trzeba wlaczyc no-ip i wyslac pakiet i wtedy jak ktos wchodzi na serva to podaje nazwe hosta np serv.no-ip.pl i mu sie pobiera nowe ip servera i moze wejsc